Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво се случва с тялото ви, ако сложите малко йод на ръката?

Йод – това е важен елемент за тялото, чиито излишък или дефицит се отразява на телесното тегло

йод

Недостигът на йод засяга психичното здраве, мозъчната функция и други органи, отговорни за доброто състояние на организма

Хормоните на щитовидната жлеза се състоят от 65% йод. При недостиг на йод се увеличава щитовидната жлеза и се появява едно не особено приятно за дамите заболяване (гуша). Почти всички изменения на щитовидната жлеза се случват, защото тя се опитва да компенсира по някакъв начин онова, което не ѝ се доставя, или което получава в изключително малки дози.

Липса на йод

Много важно е сами да проверявате нивото на йод в организма. Това може да бъде направено с помощта на прост тест у дома.

Писали сме вече за този тест, но ще повторим как точно се извършва тази проста и лесна процедура за онези, които не знаят. След като направите този тест е добре да се обърнете за съвет и диагностика от специалист, особено и задължително ако резултатите от домашния тест не са много добри.

И така, какво трябва да направите? Вечер, преди да си легнете, начертайте с памучен тампон три черти върху вътрешната част на ръката, така както е показано на снимката. Линиите, които правите, трябва да бъдат тънка, малко по-дебела и най-плътна.

Веднага се консултирайте с лекар, ако на сутринта не виждате нито една от трите линии. За най-добра полза и вярна информация имате нужда от ендокринолог.

Ако е останала само дебелата линия преразгледайте диетата си. Дневната норма от йод може да се набави с редовната консумация на храни като водорасли, риба треска, скариди, яйца, сушени кайсии, ананас и гуава.

Ако е изчезнала само тънката линия – здравето ви не е в опасност.

Запомнете: Използването на йодирана сол – най-евтиният и най-достъпен начин за предотвратяване на хипотиреоидизъм .

Но за да има ефект от нея, тя трябва да се добавя пестеливо само на студени ястия. Готвите ли с йодирана сол, то всичките ѝ ценни качества буквално ще се изпарят.

Накрая ще споделим с вас един метод за подобряване на кръвообращението с помощта на йод. Още в началото искаме да ви предупредим, че е добре да ползвате йода изключително щадящо и много внимателно.

За подобряване на кръвообращението използвайте т.н. „йодно око“. Нарисувайте око с йод там, където няма особен приток на кръв. Прилагайте само веднъж и за кратко време. Добре е 5-процентния разтвор на йода да се разрежда с малко вода преди приложение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *