Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бактериални инфекции по кожата – акне, циреи, импетиго – лечение с билки, диета

Бактериални инфекции по кожата има, когато се получат локално нахлуване на паразити и бактерии, които засягат определени места по нея.

Бактериални инфекции на кожата - лечение с билки
Бактериални инфекции на кожата – лечение с билки

АКНЕ

По лицето и горната част на торса се появяват червени петна, черни точки и пъпки, понякога пълни с течност (кисти), които са резултат от блокиране и инфекция на мастните жлези.

Лечение

Стремете се да намалите стреса, който влошава състоянието.

Билкова медицина. Полезни са корени от перуника, ехинацея и корени от репей.

Диета и хранене. Намалете захарта и млечните мазнини и увеличете приема на сурови плодове и зеленчуци.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за: Хомеопатия. Специфичните лекарства включват Lycopodium, особено за онези, които силно се притесняват от акнето, Pulsatilla, за да се подпомогне изчистването на кожата, и Graphites – при гнойни пъпки.

Акупунктура. Терапевтите твърдят, че има добри резултати.

Използвайте внимателно антисептичните препарати, защото те могат да причинят сенсибилизация.

Препоръчваме продукта NOOO Acne, който е върхова английска технология, резултат на последни научни открития в областта на дерматологията.

ЦИРЕИ

Това са възпалени, червени, пълни с гной места, най-често по лицето, дължащи се на стафилококова инфекция. Гнойта трябва да се изцеди, за да може циреят да зарасне.

Лечение

Билкова медицина. Помогнете на цирея да излезе на повърхността чрез прилагане на горещи лапи от запарки от черен оман, котешки нокът или репей.

Диета и хранене. Чесновите таблетки могат да помогнат на вътрешното изцеляване.

Препоръчваме продукта ЧЕСЪН КАПСУЛИ на реномираната фирма Sanct Bernhard, който съдържа 500 mg луковици чесън на прах.

Консултирайте се с лекар, ако около цирея се появят червени жилки или ако вдигнете температура.

Засегнатата област може да се маже с разтвори от Hypericum и Calendula, направени от няколко капки от основната тинктура, разтворени в охладена преварена вода. Избягвайте да боравите с хранителни продукти, ако имате някое от тези заболявания.

ИМПЕТИГО

Тази силно заразна кожна инфекция се причинява от стафилококова бактерия, която вероятно навлиза в тялото през миниатюрни разкъсвания на кожата. Причинява втвърдени мехури, обикновено на добре определени групи по лицето, ръцете и колената на децата.

Лечение

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Билкова медицина и хомеопатия. И двете терапии могат да се борят с бактериалната инфекция и да облекчават симптомите, но повечето терапевти обикновено ще ви насочат към лекар.

Тъй като импетигото е силно заразно, диагнозата и лечението от квалифициран лекар са от жизненоважно значение. Мехурите могат да се заразят вторично със стафилококови бактерии, които изискват лечение с антибиотици. Децата не трябва да ходят на училище, докато раните не заздравеят (около 5 дни), за да се избегне бързото разпространение на заразата.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *