Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

На какво се дължи увеличаването на лимфните възли

Аз страдам от атопичен дерма­тит, но по време на обострянията И ми се увеличават лимфните възли. Това свързано ли е с болестта? Или е невъзможно и трябва да се търси друга причина!

Ана Костадинова, Видин

Възможна е връзка между въз­паление на лимфните възли и атопичния дерматит. Това става, когато дерматитът се усложнява от вторична бактериална, най-чес­то стафилококова инфекция. Тя на свой ред предизвиква нарушения в работата на лимфната система. В този случай към основното ле­чение се добавят системни антибактериални препарати. Лекарят след изследване ще подбере точно какви препарати да ви предпише. Но имайте предвид, че хората с алергична предразположеност най-често страдат от непоноси­мост към антибиотиците от рода на пеницилина и цефалоспорина. Но много рядко се среща такава вторична инфекция при атопичен дерматит.

Много често съчетаването на лимфните възли и дерматита е съвсем случайно. Ако обаче за­бележите, че подобно съвпадение се случва непрекъснато, тогава трябва да се изследвате подроб­но. След това се взема решение за лечението.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *