Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Възможно ли е алкохолът да предизвика алергична реакция?

Възможно ли е причината за атопичния дерматит да не е алерген, а нещо друго? Например повишено отделяне на жлъчен сок предизвикано от приема на някои проду­кти? В случая имам предвид такива моменти получавам обостряния.

Златка Русева, Плевен

От една страна, атопичният дерматит, както и много други кожни заболявания, наис­тина се съпровождат с нарушения в стомашно-чревния тракт. Затова в комплексното лечение на дерматита непремен­но се включват и препа­рати за нормализиране работата на храносми­лателната система. И след като се решат стомашните проблеми, това се отразява бла­гоприятно и на основния проблем – дерматита. От друга страна, съ­ществуват някои труд­ности с определянето на алергените. В днешно време вече съществу­ват много и различни тестове, въпреки че не всички от тях га­рантират получаване на реални резултати. За най-достоверни се смятат имуноферментният анализ на кръвта за наличие на алергени, както и кожните проби.

И накрая, трето, може би причината за такава неадекватна реакция при вас е именно алкохолът. Той може да предизвика алергична реакция сам по себе си. Или оказвайки негатив­но влияние на черния дроб, отключва редица разрушителни процеси.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *