Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пазете стомаха си през лятото

Заради рязкото уве­личаване на употреба­та на течности през лятото се разрежда стомашният сок. В него остава по-малко солна киселина, която оказ­ва противомикробно и обеззаразяващо дейст­вие. А в резултат на това се увеличава ве­роятността от храни­телни отравяния. Всяко такова отравяне, от своя страна, може да провокира обостряне на гастрит или да предиз­вика възникването му. А също и на панкреатит, и на колит.

Вижте как трябва да употребявате теч­ностите, без да навре­дите на здравето си и за поддържане на нор­мален воден баланс: при средна температура на въздуха от 21 градуса минимумът течности трябва да е литър и половина; при темпе­ратура 26 градуса – 1,9 литра и 3 литра при температура 32 гра­дуса. Но в тези обеми влизат водата, сокове­те, супите, „скритата“ течност 6 зеленчуците и плодовете.

Спазвайте тези пре­поръки и не се насилвай­те да пиете, защото излишното количество вода натоварва бъбре­ците и сърцето.

Особено внимателно подбирайте продукти­те, като гледате срока на годност и условията на съхранение. Разбира се, освен ръцете из­мивайте плодовете и зеленчуците. И не за­бравяйте, че най-бързо се развалят млечни­те продукти, месото, колбасите. Повечето микроорганизми, пре­дизвикващи разваляне на хранителните про­дукти, се развиват при температура над 18-20 градуса.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *