ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Алтернативни лечения за чупливите кости – остеопороза

Остеопорозата, или чупливите кости, се появява, когато плътността на костите е намалена и това води до тънки, слаби и порести кости.

Храни при остеопороза
Храни при остеопороза

Костта изтънява заради загубата на калций, причинявайки непрекъснати болки в гърба, ребрата и бедрата. Гръбнакът постепенно се свива, намалявайки височината. Причините за остеопорозата са различни и включват:

  • менопауза, когато женският хормон естроген вече не се произвежда (естрогенът има предпазващо влияние върху костите)
  • дефицит на калций и витамини С и D
  • недобра абсорбция
  • дълговременна употреба на кортикостероиди
  • ревматоиден артрит
  • обездвижване
  • липса на слънчева светлина.

Лечение за чупливите кости

Диета и хранене. Засилете присъствието в храната ви на тъмнозелените, листни зеленчуци, сусаменото семе, рибата, боба, граха, боровинките, черешите, малините, цитрусовите и ярко оцветените плодове. Намалете приема на рафинирани въглехидрати, мазнина, животински продукти и газираните напитки. Хранителните добавки включват витамин В6 100 мг, фолиева киселина 1 мг, витамин В12 1 мг, калциев цитрат 1 г и магнезиев цитрат 500 мг дневно. Алтернативно лечение с естествен крем с прогестерон с добавени витамин D, калций и магнезий.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура. Тя може да възстанови баланса на енергията в тялото и да осигури облекчение на болката. Чрез нея може да се адресира и недобра­та абсорбция.

Натуропатия. Биохимичните тъканни соли Calc, fluor. и Calc, phos., вземани 4 пъти дневно четири седмици.

Масаж. Ароматерапевтичен масаж, терапия в релаксация и шиацу могат да са от помощ.

Хербализъм за чупливите кости. Лечението може да включва чай: донг kyaй, false unicorn root, черен кохош, женско биле и копър.

Остеопатия (включително краниална) за чупливите кости. Деликатните техники за подвижност на ставите ще поддържат мускулно-скелетния интевритет.

АНКИЛОЗИРАЩ СПОНДИЛИТ (АС)

АС е дегенеративна ревматична болест, при която гръбначните стави се възпаляват, вдървяват и в крайна сметка се сливат една с друга. Болестта се развива бавно. Симптомите обикновено са по-тежки след почивка и по-късно могат да засегнат гръдния кош, рамената, бедрата и колената, разпростирайки се до врата в тежките случаи.

Лечение

Потърсете лечение от регистриран терапевт, който ще ви предпише лечение съобразно конкретните симптоми и строеж на тялото. Подвижността отлага сливането и може да се препоръча плуване и упражнения за разтягане.

Електростимулация
Електростимулация

ПОДКОЖНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА НЕРВНА СТИМУЛАЦИЯ. Тя използва електроди, за да блокира нервните импулси и да стимулира освобождаването на ендорфини.

Хидротерапия. Могат да се препоръчат бани с английска сол или с добавки на ароматтерапевтични масла, включително лавандула, розмарин и босилек. Масажът с тези масла също може да облекчи симптомите.

Хомеопатия. Лечението трябва да е конституционално, но арниката, Rhus. tox. и Bryonia са подходящи краткосрочни лекарства.

Билкова медицина – билковото лечение се състои от черна върбовка, дяволски нокти и водна детелина, приемани като чай.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура и остеопатия. Те могат да са от помощ.

Съвети

Режимът на ненапрягащи упражнения за протягане може да ви помогне да останете подвижни и да поддържате нормално теглото си, защото и двете неща са от помощ при остеопорозата.

Избягвайте тежки манипулации, ако страдате от остеопороза или ако имате остро възпаление и слят гръбначен стълб.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *