ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Болките в гърба – ефективни форми на лечение

Болките в гърба са най-често срещаният проблем при мнозинството от населението. Ако тя не спира, не се влияе от движението и се придружава от повишена температура, неразположение, намален апетит, внезапно отслабване или тежко главоболие (особено придружено от гадене и повръщане), незабавно трябва да се потърси лекарска помощ.

Болките в гърба
Болките в гърба

Винаги трябва да се консултирате с лекар, ако гръбначният стълб е увреден в резултат от падане или инцидент, ако подозирате счупване или когато има сериозно заболяване, например инфаркт.

ЛУМБАГО ИЛИ БОЛКИ В КРЪСТА

Болките в кръста могат да се простират от спорадична тъпа болка под нивото на талията до постоянна, жестока болка, караща гърба да се “заключи”. Болката може да остане в кръста, да е от едната страна или от двете, или да се разпростира към хълбоците или крака чак до коляното и стъпалото. Възможно е да има придружаващи бодли и иглички и болки в крака (ишиас). Тя се влошава при навеждане, менст­руация, промяна на позата или обръщане в леглото.

Лечение

Масаж. Той помага за намаляване на мускулното напрежение и болката, макар че е важно да не се масажира над гръбначния стълб.

Акупресура. Тя може да помогне.

Цветни лекарства на Беч/Бах. Опитайте камшиче и габър, които могат да помогнат, когато състоянието причинява проблеми със съня.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

ОСТЕОПАТИЯ, ХИРОПРАКТИКА, ТЕХНИКА НА АЛЕКЗАНДЪР И АКУПУНКТУРА.

Всички могат да бъдат изключително ефективни.

ДИСКОВА ХЕРНИЯ

Дисковата херния се появява тогава, когато един от влакнестите дискове, които отделят прешлените, се скъса и се притисне към нервите в гръбначния канал. Човек изпитва внезапна и жестока болка с мускулен спазъм. Тя се усилва след почивка, кашляне, кихане или навеждане и може да се придружава от бодли и иглички и вдървеност в крака или стъпалото.

Лечение

Изпадналият диск трябва да се прегледа от лекар, преди да се предприе­ме каквото и да е лечение.

ПОДКОЖНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА НЕРВНА СТИМУЛАЦИЯ. Тази

терапия използва електроди, за да блокира нервните импулси и да стимулира освобождаването на ендорфини — хормоните, които са естествени болкоуспокояващи на тялото.

Хомеопатия. Арника на всеки 30 минути до 6 дози, след това на 4 часа в продължение на 5 дни.

Цветни лекарства на Беч/Бах (виж линка по-горе). Лекарството “Спасение” е подходящо за шока, придружаващ болката.

Хидротерапия. Горещи и студени компреси.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

ОСТЕОПАТИЯ, ХИРОПРАКТИКА И АКУПУНКТУРА.

Съвети

Всяка болка в гърба, която се придружава от следните симптоми, изисква спешна медицинска намеса: загуба на контрола върху пикочния мехур и червата, бодли и иглички в пикочно-гениталната област, прогресивна слабост в краката, свързана с неконтролируемо провлачване или падане на крака, загуба на мускул.

Трябва да внимавате, когато вдигате, носите, ставате и сядате от стола и от леглото. Избягвайте меки столове и матраци. Важно е да се поддържате активни, макар ме се препоръчва редовна почивка, следвана от физически упражнения за засилване на мускулите на корема и бедрата заедно с плуване, каране на колело и йога.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *