ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как бързо да излекувате настинката: метод на доктор Евгений Комаровски

Доктор Евгений Комаровски е популярен руски педиатър

nastinka dete
Доктор Евгений Комаровски често взима участие в много телевизионни предавания по руската телевизия, в някои от които има собствена рубрика.

Днес ви предлагаме съветите на доктор Евгений Комаровски, чрез които лесно ще може да излекувате детската настинка.

Времето, макар и топло, е доста нестабилно, все още. Това провокира чести настинки у децата. Хремата е един от симптомите на настинката, който често тормози малките пакостници.

Хремата при децата е често срещано явление. Много майки, още щом забележат първите симптоми на хрема, се втурват в аптеката за различни вазоконстрикторни спрейове, таблетки и други антивирусни продукти на съвременната фармацевтична промишленост.

Евгений Комаровски
Евгений Комаровски

Добре познатия руски педиатър Евгений Комаровски има собствен подход към лечението на настинка при деца. Освобождаване на слузта от носа по време на настинката трябва да бъде естествен процес. Цветът на сополите може да определи естеството на инфекцията: вирусна (сополите текат като река, редките и почти нямат цвят) или бактериална (секретът от носа е плътен и зеленикав).

Прозрачната слуз по време на вирусната инфекция е защитно действие на тялото. В този случай това дори може да бъде лек за обикновената настинка. Но има един метод, чрез който можете да облекчите състоянието на детето и да се ускорите възстановяването му.

Ето какво съветва доктор Евгений Комаровски

Купете физиологичен разтвор от аптеката и сложете по половин пипета във всяка ноздра на всеки час. Може да го сложите в шише от капки за нос, за да бъде манипулацията по-лесна. В този случай трябва да откапите по два пъти не повече 5-7 капки във всяка ноздра. Тази процедура се повтаря два пъти с малък интервал, така че капките да станат общо 10-15. Също така, можете да подготвите физиологичен разтвор у дома: една чаена лъжичка морска сол се слага в един литър вряща вода.

Давайте на хлапето витамин С толкова, колкото е указано на опаковката и дозирано според възрастта му.

Не забравяйте да давате течности на детето – колкото повече чай, сокчета и айран пие, толкова по-бързо ще се възстанови. Температурата на течността трябва да бъде близо до температурата на тялото, за да може бързо да се абсорбира от организма.

Обличайте детето с топли дрехи, но не много на брой. Почиствайте помещението, в което е, и редовно проветрявайте.

Това са съветите на д-р Комаровски как да се справите с досадната хрема по време на настинки и грип. Той припомня, че сигурността и здравето на децата зависят от чистия въздух, редовната хидратация и закаляване, както и от здравомислещи родители.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *