Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диабетик на почивка – тези ТОП съвети ще ви улеснят живота!

Ако сте диабетик и ви предстои почивка или ваканция, трябва да знаете тези неща, за да се чувствате по-добре. Прочетете внимателно статията и си помогнете сами.

Осигурете си пълноценна почивка в хотела.

Нека бъдем честни, малцина спят толкова добре в хотел, колкото у дома си. Но пълноценният сън е изключително важен за следващия ден и за поддържането на кръвната захар в покой. Резервирайте си тиха стая предварително. Виковете, музиката и тайнствените звуци през нощта ви карат да се чувствате напрегнати и уморени на следващия ден. Помолете за стая далеч от асансьора, автоматите за кафе и заведенията за хранене.

диабетик
Диабетик на почивка – помогнете си сами

Занесете си няколко успокояващи вещи от вкъщи. Личната ви възглавница, завивка и любимата ви пижама, заедно с други успокояващи вещи – книгата, която четете преди лягане, или гоблена, чрез който релаксирате – ще ви накарат да се чувствате по-уютно и да спите по-спокойно в новата обстановка.

Внимателно разгледайте помещението, преди да си легнете. След като сте си измили зъбите, направете бърза обиколка на хотелската стая и се уверете, че завесите са спуснати, климатикът или радиаторът – нагласени на подходяща температура, а вратата – заключена. Проверете и часовника, за да сте сигурни, че алармата е изключена.

Изолирайте се от външния свят. Вземете си тапи за уши и домино за спане и ги сложете, преди да отпуснете глава на възглавницата. Поискайте събуждане по телефона от хотела. Защо става така, че часовниците в хотелите винаги изглеждат по-сложни, отколкото тези вкъщи? Спрете да се притеснявате дали алармата ще звънне в 7 часа сутринта или в 19 часа вечерта и помолете на рецепцията да ви звъннат, когато дойде време да ставате.

Важно!

Преглеждайте стъпалата си всяка вечер

Изкушаващо е, когато се приберете в хотелската стая след цял ден на крак, да събуете обувките си и да се отпуснете в леглото, за да почивате. Само не забравяйте да добавите още нещо. Всеки път, когато се събувате, докато сте на почивка, преглеждайте стъпалата си за зачервени участъци, мазоли, възпаления, рани или убождания.

Подхождайте към всеки един проблем с ходилата според препоръките на лекаря си. Стъпалата ви може да станат жертва на обиколките по забележителности, а проблеми с пръстите могат да доведат до усложнения още преди почивката ви да е приключила.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *