Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашни рецепти, които помагат при запек

Много хора страдат от хроничен запек, синдром на раздразнените черва или други проблеми, свързани с храносмилателната система. Неефективното функциониране на дебелото черво е една от основните причини за тези проблеми.  За щастие, има неща, които могат да помогнат за облекчаване на дискомфорта , свързан с натрупаните токсини лошото храносмилане. Едно от тези неща е сокът за пречистване на дебелото черво.

запек

Пречистването на тялото е от изключително значение за общото здравословно състояние на човек. Този сок за пречистване на дебелото черво ще ви помогне да премахнете токсините и да се отървете от неприятния запек. За да се възползвате от полезните му свойства, трябва един ден да останете у дома. Така ще сте сигурни, че при започването на прочистващите процеси в тялото ви, ще бъдете в комфортна обстановка.

Ябълка, морска сол, джинджифил  и лимон са основните съставки на този сок за пречистване на дебелото черво.

Пресният сок от ябълка е едно от най-добрите средства за прочистване на дебелото черво. Редовният му прием стимулира изхождането, разгражда токсините и подобрява здравето на черния дроб, както и на храносмилателната система.

Джинджифилът  е страхотно средство за прочистване, защото намалява подуването на корема, стимулирайки работата на дебелото черво.

Друга ефективна съставка срещу запек е морската сол, благодарение на своите детоксикиращи  свойства.

И нека не забравяме за невероятните свойства на лимона! Лимоновият сок помага при храносмилането, детоксикацията  и е с високо съдържание на витамин С, което го прави чудесен антиоксидант .

Рецепта за сок срещу запек

Необходими продукти за 1 порция:

Съставки:

  • ½ чаша 100%  сок от ябълка
  • 2 супени лъжици пресен лимонов сок
  • 1 чаена лъжичка сок от джинджифил
  • ½ чаена лъжичка морска сол
  • ½ чаша преварена и леко топла вода

Начин на приготвяне:

Преварете водата и отстранете  от котлона. Докато все още е леко топла, добавете морската сол и разбъркайте. След това добавете ябълковия, джинджифиловия  и лимоновия сок и отново разбъркайте.  Пийте сутрин на празен стомах, малко преди обяд и следобед.

Има и други методи за справяне с досадния запек. Може да използвате изброените по-горе съставки отделно една от друга или в комбинация. Например може да смесите лимонов сок с морска сол, топла вода и мед и да пиете на гладно. Това ще ви зареди с повече енергия, ще подобри перисталтиката на червата и ще направи кожата ви сияйна. Друг вариант е да добавите две лъжици прясно изцеден лимонов сок в чаша ябълков сок и да пиете 3-4 пъти дневно. Лимоновият сок може да бъде смесен и с джинджифила  и отново да се пие няколко пъти на ден.

Други методи за справяне със запек и храносмилателните проблеми са:

  1. Алое вера 

Растението  алое вера  е известно със своето детоксикиращо  свойство. То действа и като слабително , поради което се счита като ефективен препарат за прочистване на дебелото черво.  Лечебните свойства на алое вера  ще спомогнат за лечението и на други здравословни проблеми като главоболие, кожни инфекции, диария, стомашни болки и запек.

За да използвате, добавете сока на един лимон към чист гел  от алое вера  и смесете в блендер  до получаване на хомогенна смес.  Пийте няколко пъти дневно в продължение на седмица.

  1. Ленено семе

запекЛененото е добър източник на омега-3 мастни киселини, антиоксиданти  и естествени влакна. Лененото семе премахва токсините и отпадъците от дебелото черво, но е ефективно средство за предотвратяване на рак,  сърдечно-съдови заболявания и диабет.

Можете да добавите ленено семе към кофичка кисело мляко. За по-бързи резултати, добавете една супена лъжица смляно ленено семе в чаша вода и я пийте 30 минути преди хранене на закуска и преди лягане.

 

  1. Кисело мляко

Редовното ядене на кисело мляко е добър начин да се запази на здравето на храносмилателната система и дебелото черво. Пробиотичните  му свойства повишават броя на добрите бактерии в организма и стимулират храносмилането. Противовъзпалителното  му действие ще предотврати чревни инфекции . Киселото мляко помага и при запек.

Друго важно нещо при запек е консумацията на храни, богати на фибри. Те ще помогнат за прочистването на дебелото черво от токсини и ще стимулират перисталтиката. Някои храни с високо съдържание на фибри са пресните плодове като малини, круши и ябълки; зеленчуци  като грах и броколи, всички видове зърнени култури, пълнозърнести  храни, ядки, фасул и семена.

Източници: http://draxe.com/; http://www.top10homeremedies.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *