ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТОНИАЛГИН / TONIALGIN

Съдържа метамизол натрий, пшенично нишесте, талк, магнезиев стеарат, желатин

Предназначение

тониалгин
Тониалгин помага при болки и възпалителни процеси с температура

ТОНИАЛГИН е лекарствен продукт с обезболяващо действие; понижава температурата и постига умерен противовъзпалителен ефект. Прилага се и като спазмолитик при проблеми с гладката мускулатура на жлъчката, жлъчни и пикочни пътища, матка.

Продуктът се препоръчва при различни случаи на болки – ставни и мускулни, главоболие, зъбобол; при болки и възпалителни процеси след травми и хирургични интервенции, при проблеми с бъбреците и жлъчката; при бактериални и вирусни инфекции на горните дихателни пътища. ТОНИАЛГИН е сред медикаментите за пациенти със злокачествени заболявания, преди да се приложат наркотични аналгетици.

Как се прилага

ТОНИАЛГИН се прилага при описаните проблеми у възрастни и деца над 12 години. Стандартната доза е 1-2 таблетки до 3-4 пъти дневно, през равни интервали от време. Пределната доза за денонощие е 6 таблетки.

Този медикамент се прилага от три до пет дни. След неутрализирането на острата симптоматика медикаментът може да се приема с поддържаща доза от една таблетка дневно.

ТОНИАЛГИН може да се използва и за по-малки деца, но само по лекарско предписание и под контрол. Деца на 7-9 години приемат половин таблетка два пъти дневно, при необходимост до две таблетки дневно. Деца на 10-12 години вземат половин до една таблетка три пъти дневно, максимална доза три таблетки.

При неволно предозиране търсете незабавно медицинска помощ! Възможно е да настъпи намалено отделяне на урина, цианоза, гърч, колапс. Като първа мярка опитайте да предизвикате повръщане, следват стомашни промивки и прием на активен въглен и симптоматично лечение.

Възможни нежелани ефекти

При лечение с този медикамент са възможни алергични реакции, виене на свят, гърчове. Възможни са също промени в кръвната картина, кръвоизливи по кожата, сърдечни смущения – сърцебиене, ускорен пулс. Съобщавано е за смущения в дишането, болки в гърлото. Други прояви са храносмилателни смущения, гадене и повръщане, жлъчен застой и жълтеница.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не бива да се използва при алергия към някой от компонентите или към продукти от същата група.

ТОНИАЛГИН не се прилага при деца под тригодишна възраст.
Противопоказан при тежки увреждания на бъбреците и черния дроб.

Не се използва за пациенти с бронхиална астма и генетично увреждане на глюкозо-6-фосфат-дехидрогеназата.

Не е приложим по време на бременност и кърмене

Взаимодействие с други медикаменти

Този медикамент се прилага под лекарски контрол. При онкологично болни, които приемат ТОНИАЛГИН по-продължително време, е необходимо проследяване на специфични показатели в кръвната картина.

При всяко потенциално съвместяване се преценява рискът от възможна интензивна проява на нежелани ефекти; ако е необходимо се променя терапевтичният план. При паралелен прием с други медикаменти, които имат противовъзпалителен, обезболяващ и температуропонижаващ ефект, нараства опасността от алергични реакции.

Токсичността на ТОНИАЛГИН нараства при съчетаване с орални контрацептиви, антидепресанти или алопуринол. Паралелният прием с невролептици и транквиланти усилва аналгетичния ефект на продукта. Този медикамент потиска действието на цефалоспорина, което въздейства негативно при трансплантирани пациенти.

_______

Усреднена цена в аптеките – 1 лв за 10 таблетки по 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *