Загрята гроздова ракия потушава болките в ушите

Затопля се чиста гроздова ракия и се капват по 2-3 капки в ухото. После главата се навежда да изтече ракията. Прави се сутрин и вечер до оздравяване.

Вземат се една глава червен лук и един стрък праз. Изпичат се на жар, сокът им се смесва, докато е още топъл и се капва в ухото. Държи се 15 минути и ухото се навежда да изтече сокът. Манипулацията се повтаря 1 път всеки ден докато болката мине.

Да се накълца чесън, да се завие в марля и да се наложат ушите. Да се превържат с вълнен шал, за да се затоплят.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 3 до “Загрята гроздова ракия потушава болките в ушите

  1. Dudova каза:

    Здравейте, от 8 години баба ми получи инсулт и от 2 години е неподвижна на легло. От продължителното залежаване по гърба се появиха дълбоки загноясали рани. Научихме за медицински лаври и искам да попитам дали въобще ги има, ако те могат да спрат възпалителния процес как можем да се сдобием с тях.И имали друг начин с който да се излекуват загноясалите рани.

  2. Екип Лекува.нет каза:

    Уважаеми г-н Захариев,
    Попадането на обект в ухото може да причини болка и загуба на слуха. НЕ СЕ опитвайте да извадите чуждото тяло с дълъг предмет като клечка за зъби и памучен тампон. По този начин рискувате да натъпчете тялото по-навътре в ухото и така да увредите деликатните тъкани на средното ухо. Задължително и незабавно трябва да потърсите съвет от личния си лекар,а ако той не отговаря на обаждането Ви, посетете най-близкия дежурен спешен кабинет или се обадете на спешен телефонен номер 150, откъдето ще Ви насочат къде да отидете да Ви бъде оказана спешна помощ. Спешната помощ в България е безплатна, а дежурни кабинети има през цялото денонощие. Рисковано е да отлагате чак до 31.декември.

  3. vasil zahariev каза:

    здравейте имах проблем сушите от време на време не чувах добре и после се оправяше така реших да сложа чесън в ухото а преди това ми излезе херпес така сложих обаче за нещастие съм заспал и чесънът е проникнал в ухото ми искам да питам упасно ли е и има ли начини да не ходя на лекар защтото до 31 сам зает с работа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *