Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекува интерстициалният цистит?

Конвенционалното лечение на интерстициалния цистит включва орално приемане на хепариноид, сложен пентозан полисулфат и хепарин, инжектиран в пикочния мехур. Пентозан полисулфатът и хепаринът са подобни по структура на глюкозаминогликаните, които регулират проникването на веществата през повърхността на пикочния мехур.

Изследване на дългогодишното прилагане на орална терапия с пентозан полисулфат открива, че 65% от изследваните участници са намерили облекчение. Пентозан полисулфатът и подобни на него лекарства може да се използват заедно с други лекарства, които са адресирани към имунологичните и неврологичните компоненти на интерстициалния цистит като антихистамини и антидепресанти. Допълнителни фармакологични агенти, използвани за допълнително изследване, са габапентин (антиепилиптично лекарство) и в крайни случаи опиоиди за облекчаване на болката.

лечение на интерстициален цистит
Интерстициалният цистит се лекува по няколко начина

Открито е, че Hydrodistention процедурата за диагностициране при интерстициалния цистит носи краткотрайно облекчение за 3-6 месеца и често се използва терапевтично. Други агенти, прилагани директно върху пикочния мехур, включват диметилсулфоксид, за който е открито, че намалява възпалението и мастоцитозата на пикочния мехур.

Природните терапии също се използват за въздействие върху основните механизми на интерстициалния цистит. Оралното приложение на глюкозаминогликани като глюкозамин сулфат и хондроитин сулфат може да помогне за възстановяването на глюкозаминогликанния слой на пикочния мехур и да намали пропускането на съдържаща калий урина през защитната мембрана. Приемът на тези вещества доставя сулфати, необходими за възстановяването на глюкозаминогликаните. Глюкозаминът повишава концентрацията на серумните сулфати.

Нутриентите L-аргинин и кверцитин са изследвани заради използването им при лечението на интерстициален цистит.

Клиничните опити с L-аргинин са противоречиви, въпреки че той може да намали интензивността, честотата на болката и уринирането през нощта. Кверцитинът, биофлавоноид, стабилизира мастните клетки и намалява отделянето на хистамин. В резултат на малки изследвания има данни, че значително редуцира болката, въпреки че са необходими допълнителни проучвания.

Фитотерапията може да предложи голямо облекчение на страдащите от интерстициален цистит. Растенията, които могат да са полезни, са успокояващи билки като бяла ружа и пирей. Коренът от сладник има едновременно противовъзпалителни и успокояващи свойства, облекчавайки раздразнената лигавица. Кавата е добре познато успокояващо растение, което облекчава възпалението и раздразването на отделителната система, както и невралгичната болка. Употребата й трябва да бъде наблюдавана от специалист по фитотерапия, защото въпреки че тя обикновено е безопасна, дългото използване се свързва с неблагоприятни ефекти върху белите дробове.

бяла ружа
Бялата ружа помага при интерстициален цистит

Терапевтичната диета е друг фактор за лечението на интерстициалния цистит, особено идентифицирането и елиминирането на чувствителността към храна. Воденето на диетичен дневник може да помогне за идентифицирането на храните, които влошават симптомите на интерстициалния цистит обикновено в рамките на 2-4 часа след приемането.

Възпалението може да бъде намалено чрез спазването на противовъзпалителна диета, елиминираща храните, които предизвикват възпаление, като царевица, млечни продукти, соя, фъстъци и някои зеленчуци като чушки и домати. Избягването на кофеин, захар, изкуствени подсладители, алкохол, подправки, богати на киселини храни и на някои хранителни добавки може да намали раздразнението на пикочния мехур.

Леченията с хидротерапия като седящи бани може да помогне за намаляването на възпалението и да облекчи болката в таза, използвайки редуването на студена и топла вода. Това домашно лечение се прави, като се използват два големи легена или вани, едната с гореща, а другата със студена вода.

Водата трябва да е достатъчно дълбока, за да се потопи тазът до пъпа, когато се влезе във ваната. Къпещият се сяда първо в горещата вана за 3-5 минути, след това се премества в студената за 30-60 секунди. Този цикъл може да бъде повторен три пъти, винаги завършвайки със студената баня.

Накрая, хомеопатичните лекарства, индивидуално избрани за пациента от опитен хомеопат, могат да облекчат болката и дискомфорта, както и да подобрят цялостното здравословно състояние.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *