Начало / Болести и лечение / Бели дробове и дихателна система / НЕВЕРОЯТНО! Натиснете тази точка на ръката само за една минута, и вижте какво ще се случи!

НЕВЕРОЯТНО! Натиснете тази точка на ръката само за една минута, и вижте какво ще се случи!

Всяка една от точките на ръката, които ще ви покажем днес, може да облекчи не само болка, но обща отпадналост

1
Прочетете и вижте как с помощта на рефлексология върху ръката може да приложите върху себе си някои нетрадиционни методи за лечение и облекчение.

Самостоятелното прилагане на рефлексотерапията и акупресурата е чудесен начин да се осигури бързо и дискретно облекчение при различни по произход болки и симптоми, без да се налага да търсите веднага помощ от лекар.

Акупресурата и акупунктурата са древни практики, които работят на подобен принцип. Акупунктурата използва игли, докато акупресурата използва пръстите за умерен и лечебен натиск.

Рефлексологията е метод, при който се прилага терапевтичен масаж в определени области на нашите ръце и крака, за да се улесни функционалния поток от енергия. Чрез нея се постига облекчаване на болката и оптимално здраве. Има области в нашите ръце и крака, наречени рефлекси, които отговарят на специфични области на нашите тела и дори органни системи в тялото. Често в области, които ние чувстваме болка, има запушване на енергията, като това е предпоставка не само за усещане на болка, но и развитие на болестотворен процес.

По-долу са комбинирани подходи на тези две практики, които можете да използвате у дома или в движение.

МИГРЕНА И ГЛАВОБОЛИЕ

Headaches-Migraines

МИГРЕНА И ГЛАВОБОЛИЕ

Можете да облекчи болката от главоболие и мигрена, като се съсредоточи върху областта в основата на ноктите. Концентрирайте се върху показалеца и пространството между палеца и показалеца.

СИНУСИ

Sinus-Pressure-Pain

СИНУСИ

Масажирайте от една до три минути всеки пръст, така както е показано на снимката. Започнете от палеца на лявата ръка и обиколете десетте пръста три пъти.

НАПРЕЖЕНИЕ И БОЛКА В ОБЛАСТТА НА ШИЯТА

Neck-Pain.Tension

НАПРЕЖЕНИЕ И БОЛКА В ОБЛАСТТА НА ШИЯТА

Масажирайте нежно участъка, който е показан на снимката. Направете това с всеки пръст на двете ръце.

РАЗСТРОЕН СТОМАХ

РАЗСТРОЕН СТОМАХ

РАЗСТРОЕН СТОМАХ

Затоплете целия палец като го масажирате. Така ще отворите меридианите на далака и стомаха. Също така можете да натиснете с показалец директно в центъра на дланта.

НАСТИНКА И ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО

НАСТИНКА И ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО

НАСТИНКА И ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО

Масажирайте целия палец докато го затоплите. Започнете от върха, така както е показано на снимката. Можете да прилагате натиск за по-дълъг период и върху месестата част на ръката.

УМОРА

Fatigue

УМОРА

Масажирайте цялата външна страна на показалеца с лек натиск. След това натиснете директно точката на средния пръст точно под и отстрани на нокътя от страната най-близо до показалеца. Там има една лека вдлъбнатина, просто няма как да не я усетите.

Важно е да се знае, че бременните жени трябва да избягват рефлексологията и масажите през деветте месеца, или да подхождат към тях с особено внимание.

Оценете статията
Оценка 3.4 от 96 гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*