ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДРО СПАЗ / DRO SPAZ

Съдържа дротаверин хидрохлорид, лактоза монохидрат, повидон, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат

Предназначение

дро спаз
Таблетки или инжекции дро спаз отпускат гладката мускулатура и спасяват от спастични болки

ДРО СПАЗ е медикамент за неутрализиране на спастични болки. Успокоява и отпуска гладката мускулатура; препоръчва се при заболявания на жлъчката и жлъчните канали – възпаления, камъни и пр. Продуктът е подходящ за терапии при заболявания на пикочните пътища, възпалителни процеси и камъни в бъбреците, цистит, спазми на пикочния мехур.

Терапевтичният ефект от ДРО СПАЗ е подобен на този от папаверин, но е по-силен и продължителен. Това го прави подходящ за въздействие при болезнени спазми на стомаха и червата, гастрит, ентерит, синдром на раздразненото дебело черво и пр. Прилага се също при тензионно главоболие, болезнен цикъл и гинекологични заболявания със спазми.

Как се приема

ДРО СПАЗ се предлага под формата на таблетки и инжекционен разтвор. Инжекционният разтвор се въвежда интравенозно или се инжектира мускулно – това се прави в болнични условия от правоспособно медицинско лице. Таблетките се приемат в дози и с продължителност, определени от лекар.

Обикновено възрастни и деца над 12 години вземат 1-2 таблетки от 40 мг два-три пъти дневно.

Деца от 1 до 6 години могат да приемат три пъти дневно по половин таблетка. Тези от 6 до 12 – половин или една таблетка 2-5 пъти дневно. Таблетките се поглъщат цели с неголямо количество вода.

При неволно предозиране е възможно пациентът да почувства затруднения с дишането, нарушен сърдечен ритъм, спадане на артериалното налягане и колапс. При подобни симптоми приемът на медикамента се прекратява и се търси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ДРО СПАЗ може да причини някои нежелани ефекти, които са сравнително редки и в умерена степен. Въпреки това ако се почувствате необичайно след приема на медикамента, направете консултация с лекуващия или при по-сериозна проява потърсете незабавно помощ.

Все пак обърнете внимание върху вероятността от алергични реакции като сърбеж и обрив, уртикария, отоци. Най-често страничните ефекти се свеждат до главоболие и световъртеж, гадене, сърцебиене, влошено качество на съня, запек и понижаване на артериалното налягане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДРО СПАЗ не се прилага при алергия към активната съставка или някое от помощните вещества.

Медикаментът не се препоръчва за деца под едногодишна възраст.

Продуктът е противопоказан при бъбречна и сърдечна недостатъчност, при тежки чернодробни увреждания.

Пациенти в напреднала възраст са рискова група; необходима е предварителна консултация и преценка за възможния риск, ако се касае за случай с изразена атеросклероза или сърдечни проблеми.

Индивидуална преценка е необходима за потребители с ниско кръвно налягане, непоносимост към лактоза и някои захари.

По време на кърмене продуктът се прилага само по изрично лекарско указание. Бременни в първия триместър използват продукта под контрол.

Не шофирайте при лечение с ДРО СПАЗ поради опасност от понижаване на кръвното налягане и замайване.

Взаимодействие с други медикаменти

Преди прием на ДРО СПАЗ е задължителна консултация с лекар, ако се налага паралелно да приемате и други медикаменти. Специалистът преценява безопасността на съвместяването и препоръчва схема на терапия, при която има най-малък риск от усилване или отслабване на ефектите, както и от проява на странични въздействия.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 20 таблетки по 40 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *