Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АРКОЛ СРЕБЪРНА ВОДА / ARCOL SILVER WATER

Съдържа сребърни йони; разтвор на колоидно сребро

Предназначение

сребърна вода
Терапиите със сребърна вода лекуват без странични ефекти

Терапиите със СРЕБЪРНА ВОДА са с нарастваща популярност през последните години; разтврът на колоидно сребро, популарен още като сребърна или “жива” вода, има антивирусно, антимикотично, антибактериално действие. Тя е естествен дезинфектант и имуностимулатор. Правилното й и системно приложение според специалисти може да замени множество медикаменти, включително антибиотици при определени случаи.

Продуктът може успешно да замени дезинфектиращи разтвори от рода на натриев хипохлорид, карболова киселина и сублимати на хлора и фенола, като същевременно няма техните странични ефекти и не създава условия на дискомфорт. Коментираната СРЕБЪРНА ВОДА въздейства върху над 650 патогенни микроорганизми, които в този случай не развиват резистентност. Използвана паралелно с медикаменти усилва полезния им ефект до десетина пъти, а при комбинации с билки – до 7 пъти. Доказано преодолява инфекции с грам-положителни и грам-отрицателни бактерии, включително упоритите кандида, ешерихия коли, аспергилиус, стрептококи, менингококи, стафилококи.

30-процентният разтвор на СРЕБЪРНА ВОДА има следните приложения:

  • В хирургията – за дезинфекция и обработка на инфектирани рани, охлузвания и изгаряния, следоперативни усложнения, трудно зарастващи рани. Практикуват се промивки и компреси.
  • За вътрешни болести – при язви и гастрити се препоръчва вътрешен прием. Този способ е полезен още при чревни възпаления, заболявания на жлъчката и бъбреците, диабет, подагра, артритни състояния и остеопороза, алергии. Приемът е три пъти дневно преди хранене; за възрастни – една супена лъжица СРЕБЪРНА ВОДА, за деца – чаена лъжичка. Разтваря се в 20-30 мл вода. Тази терапия продължава 20 дни, след което се прави десетдневна пауза и може да се повтори отново.
  • За уши, нос, гърло: при ангина, ринит – включително алергичен, синузит, ларингит и фарингит се накапва обилно в носа и се оставят капките да се стигат към гърлото. Паралелно при болно гърло се прави гаргара, като 1-2 лъжици от сребърнзтвор се добавят в половин чаша вода. При възпаления на ухото се накапват по 3-4 капки в болното ухо, поставя се малък памучен тампон и се лежи на обратната страна десетина минути.
  • При инфекциозни заболявания като салмонела, грип, конюнктивит, дизентерия, скарлатина се парктикува вътрешен прием по описания по-горе начин, заедно с гаргара, поставяне на капки в носа или очите.
  • В случаи с хепатит и СПИН се приемат по две лъжици СРЕБЪРНА ВОДА три пъти дневно преди хранене в 50 мл вода. Терапията е три седмици, след което се прави едноседмична почивка и отново следва триседмичният активен модул.
  • За кожни заболявания – включително гъбични, акне и брадавици, обтриване с тампон с разтвора, компреси.
  • Стоматолозите препоръчват жабурене със сребърна вода при възпаления на венците, афти и стоматит.
  • Съществуват и спрей-форми със СРЕБЪРНА ВОДА, които са подходящи за обработване на рани и възпаления, за инхалации при заболявания на дихателната система. Със СРЕБЪРНА ВОДА се обеззаразява питейна вода: достатъчни са 100 г за 5 литра вода, изчаква се един час след смесването.

Как се приема

СРЕБЪРНА ВОДА може да се приема вътрешно, да се прилага под формата на капки за нос или уши, разтвор за жабурене и гаргара, за почистване на рани и изгаряния в тампони, за компреси, за деситфекция на питейна вода за хора и животни. Със сребърна вода могат да се обработват повърхности, които са потенциално опасни за предаване на инфекции.

Възможни нежелани ефекти

Няма информация за странични ефекти.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Среброто няма изрично посочени противопоказания; няма и токсична доза. Все пак е възможно натрупване в организма при прекомерна употреба, затова прилагането на СРЕБЪРНА ВОДА следва да се консултира с лекар и да не се злоупотребява с полезните ефекти на продукта.

Взаимодействия с други медикаменти

Няма информация за взаимодействия с негативни последици.

_______

Усреднена цена в аптеките – 3.50 лв за флакон от 100 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *