Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БЕТНОВАТ крем / BETNOVATE cream

Съдържа бетаметазон валерат, хлорокрезол, цетомакрогол 1000, цетостеарилов алкохол, мек бял парафин, течен парафин, натриев дихидроген фосфат дихидрат, фосфорна киселина, вода

Предназначение

бетноват
Кремът бетноват е ефективен при повечето дерматози

БЕТНОВАТ е кортикостероиден крем – продукт за локално външно приложение. При полагане образува защитен филм, важно условие за оздравителния процес в подмокрящи рани и раздразнения със секрети. Действа охлаждащо, облекчава сърбеж и болка при възпалителни процеси. Добър е при различни видове екземи, пруриго, повечето форми на псориазис. Може да се използва при усложнения след ухапване от насекомо – зачервяване, разраняване; включва се в комплексни лечебни програми срещу различни обриви.

Как се приема

Кремът БЕТНОВАТ се прилага по лекарско предписание. Обикновено се нанася тънък слой от него върху прблемната зона 2-3 пъти дневно. Продължителността на приложението следва да бъде определена от дерматолог. Практикува се и поддържаща терапия с по една апликация дневно или през 1-2 дни при упорити екземи.

В някои случаи действието на БЕТНОВАТ се усилва, ако се постави стегната превръзка и се фиксира с помощта на полиетиленово фолио за една нощ.

При неволно полагане на по-голяма доза излишният крем се отнема. Посъветвайте се със специалист, ако е необходимо да се обработват по-обширни зони от кожата за дълго време.

Възможни нежелани ефекти

Сред най-често съобщаваните странични ефекти на БЕТНОВАТ са алергичните реакции – подуване на клепачите, устните или лицето, обриви, копривна треска. При подобни симптоми спрете прилагането и се консултирайте с лекуващия.

В редки случаи третираната кожа реагира с парене и зачервяване, симптоми, които най-често са преходни. Продължителната употреба може да причини изтъняване на кожата, образуване на стрии, разширени капиляри. Съобщавано е също за промяна в окосмяването и пигментацията.

Прилагането върху по-обширни участъци, особено при деца и бебета, може да прчини преминаването на глюкокортикостероидни съставки в кръвообращението. Този процес е по-активен при лечението с превръзки.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БЕТНОВАТ не се прилага при алергия към активния компонент или помощни съставки.

Да не се използва срещу дерматози при деца под една година. Лечението на деца следва да е под лекарски контрол, препоръчително до пет дни.

Продуктът се прилага върху лицето само в краен случай и за кратко. Пазете се от поглъщане и попадане в очите.

Полагането в интимната зона и около ануса да става само ако е предписано от лекар и следвайки неговите указания.

Ако лечението с този медикамент трябва да продължи повече от 2-4 седмици, конкретният проблем следва да бъде консултиран и да се прецени безопасността на въпросното продължение.

При бременност и кърмене не е желателно прилагането на БЕТНОВАТ. Ако все пак това е наложително, може да става само върху малки участъци и за кратко.

Взаимодействие с други медикаменти

Съобщавайте на лекуващия за всеки медикамент, който сте приемали наскоро или трябва да приемате по време на лечението с БЕТНОВАТ. Няма причина медикаментът да се комбинира с друго средство за локално външно приложение; не сменяйте самоволно медикамента и не удължавайте без съгласуване с лекуващия времето на използването на този крем.

________

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “БЕТНОВАТ крем / BETNOVATE cream

  1. Vasil Georgiev каза:

    Здравейте,имате ли продукта бетноват с ,желая да си го закупяБЕТНОВАТ крем / BETNOVATE cream

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *