Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НИЗИТА / NISITA

Съдържа натриев хлорид, натриев бикарбонат, висши алкохоли, лимонено масло, бял вазелин, средноверижни триглицериди, гъст парафин, цетилстеарил алкохол

Предназначение

низита
Низита помага при запушен нос и суха лигавица

Унгвентът НИЗИТА се препоръчва за лечение на запушен нос и хрема. Продуктът разчива в действиет си на натриевия хлорид – т.е. готварска сол, като е еднакво ефективен при запушен нос и при суха лигавица на носната кухина с крусти. НИЗИТА стимулира естествената регенерация на увредената лигавица, прибира отока и неутрализира възпалението. При суха лигавица насърчава овлажняването и задържането на влага, облекчава дишането. Добавянето на сода бикарбонат създава среда, която не е благоприятна за развитието на патогенни микроорганизми.

НИЗИТА може да се използва и профилактично – срещу изсушаване на носната лигавица, кървене от суха лигавица при пребиваване в помещения със силна запрашеност или въздух без необходимата влажност. Прилага се също и за поддържане здравето на лигавиците в носната кухина след оперативна намеса; съдейства на оздравителните процеси.

Как се приема

НИЗИТА унгвент, маз, се нанася директно във всяка от ноздрите – въвежда се внимателно удълженият накрайник и се изстисква около един сантиметър стълбче от съдържанието. След това двете ноздри се масажират внимателно с палец и показалец, за да се разнесе продуктът възможно най-добре. Тази операция може да се изпълни няколко пъти в рамките на деня – винаги, когато се почувства необходимост. Последното нанасяне е препоръчително да се направи вечер преди сън.

Полагането на унгвента може да се направи и с малък тампон.

Продуктът е подходящ за всяка възраст, включително бебета. НИЗИТА се предлага и под формата на спрей.

НИЗИТА може да се използва продължително време. Ако обаче след 14-дневно приложение няма ефект от това, консултацията с лекар е неизбежна.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът се приема добре поради естествения характер на компонентите. В редки случаи се съобщава за алергични реакции, предизвикани от лимоновото масло и алкохола в състава на НИЗИТА.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Няма информация за ограничения освен в случаите на алергични реакции. Продуктът е подходящ за всички потребителски групи.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са познати взаимодействия с негативен ефект.

Усреднена цена в аптеките – 7.50 лв за опаковка от 20 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *