Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Кристиан Драпо: Стволовите клетки са медицината на бъдещето

Д-р Кристиан Драпо е известен американски лекар, специалист по стволовите клетки. Той разкрива пред нас революционните  достижения на медицината, гостувайки в предаването „Духът на здравето“ при д-р Неделя Щонова.

В „Духът на здравето“ д-р Неделя Щонова покани д-р Кристиан Драпо, за да коментират по какъв начин регенеративните процеси в организма стават възможни, благодарение на стволовите клетки.

Стволовите клетки притежават уникалното свойство да попадат в онези зони, в които има умрели клетки от друг вид и да се превръщат в онзи вид клетки, които са били погубени.

Тези процеси протичат в нашия организъм всеки един ден.

По-малкият брой циркулиращи стволови клетки довежда до появата на сърдечни заболявания, артрит, белодробни болести, белодробна артериална болест,  диабет, бъбречна недостатъчност, мускулна дистрофия, мигрена и други.

Хората,  в чийто организъм има по-малко стволови клетки, са по-склонни към подобен вид заболявания, за разлика от хора с нормален обем.

stvolovite-kletki
Д-р Кристиан Драпо определи стволовите клетки като революционна медицина

Д-р Щонова започна разговора с уточнение, свързано с лечението на различни болести до момента.

Тя обясни, че липсата на определени клетки или тяхната преждевременна смърт поражда тежки заболявания.

Например, загуба  на клетки от панкреаса, които произвеждат инсулин,  довежда до появата на диабет. За да бъде поддържано човешкото здраве  трябва да бъде инжектиран инсулин.

Болестта на Паркинсон е загуба на мозъчна тъкан, произвеждаща допамин. Лечението се състои в прием на ел допа, за да се повиши нивото на допамин.

Бъбречната недостатъчност е загуба на бъбречна тъкан, следователно лечението е редовна хемодиализа.

стволовите клетки
Д-р Неделя Щонова

Медицината развива нова наука за стволовите клетки, според която лечението на множество болести трябва да се провежда по друг начин.

Целта е да бъде стимулирана регенеративната функция на клетките и да бъде повишено нивото на свободно циркулиращите стволови клетки в организма.

По този повод коментар прави д-р Кристиан Драпо, който е най-големият изследовател на стволовите клетки днес.

Всички клетки в тялото се наричат соматични клетки. Те са специализирани клетки.

Например, мускулната клетка извършва съкращения. Клетка на панкреаса произвежда инсулин. Клетка на ретината реагира на светлината.

Но тези клетки не могат да правят нищо друго. Тези клетки са специализирани и не се размножават.

стволовите клетки
Стволовите клетки – увеличени

Стволовите клетки не са специализирани и не правят нищо. Тяхната роля е да се превърнат в друг вид клетки.

Те се размножават през целия живот на човека.

Ембрионалните стволови клетки  и стволови клетки от пъпната връв.

След раждането стволовите клетки в пъпната връв са зрели стволови клетки.

За да бъдат извлечени стволови клетки от ембриона, той ще бъде погубен. Ако въпреки всичко такива стволови клетки бъдат извлечени, те ще образуват  тумори. Затова тяхната употреба не се препоръчва.

Зрелите стволови клетки се трансформират в друга тъкан с по-малка мощност.

Използването на стволовите клетки е необходима, за да може организмът сам да се регенерира.

Д-р Кристиан Драпо е убеден, че след 5 или 10 години всички по-гореизброени проблеми като диабет, бъбречна недостатъчност, Паркинсон и други, ще останат в миналото.

Лечението със стволови клетки няма да направи човека вечен, но то ще помогне на тялото да съхрани своето здраве много по-дълго време, отколкото сега, като го предпази от болести, които могат да причинят ранна смърт.

Човекът ще постигне здравословното остаряване.

Колкото повече свободни стволови клетки се намират в кръвта и циркулират с нея, толкова по-лесно те достигат до всички тъкани и там, където има нужда от възстановяване, то се извършва по един естествен начин.

Костният мозък произвежда стволовите клетки. Ролята на медиците е да накарат човешкия костен мозък да произвежда и да освобождава повече стволови клетки.

Това става чрез прием на натурални препарати на растително-билкова основа, които активират действието на костния мозък.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *