Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

110-годишна американка споделя 3-те си тайни за дълъг живот!

Агнес Фентън се радва на дълъг живот

Дълъг живот – как да го постигнем? Една американка на име Ина дава странен съвет – тя посочва като тайна на дълголетието алкохола. Жителката на американския щат Ню Джърси Агнес Фентън, която на 1 август миналата година чества своя 110-и рожден ден, в продължение на 70-години всеки ден изпива по три бири и чашка уиски.

Освен алкохолната си диета Фентън препоръчва на хората да спят много и да се молят.

„Не съжалявам за нищо и благодаря на Бог за дългия си и хубав живот!“ По думите на лекуващия лекар на столетницата Кенет Васерман пациентката му има завидно за възрастта й здраве.

„Това е просто невероятно – казва лекарят. – Без да навлизаме в подробности, Фентън все още има добро зрение и слух, често чете и слуша новините.“

Агнес Фентън
Агнес Фентън

А и през целия си живот Агнес не се е оплаквала от здравето си. Само веднъж досега са й откривали сериозен здравословен проблем – доброкачествен тумор. За резорбцията му лекарите я съветват да пие повече бира, която се превръща и в нейна тайна за дълголетие.

През последните 70 години Аги, както наричат веселата старица нейните приятелки, ежедневно изпива по три чаши от тази животворна напитка, заедно с чашка уиски.

Алкохолната диета ли й е помогнала да доживее до такава напреднала възраст Фентън не знае точно, но наистина го вярва. Освен бирата диетата й включва зелен фасул, любимите й пилешки крилца и сладки картофи, пише „Доктор“. Тези продукти не могат да бъдат считани за много полезни, но жената не е склонна да ги изключи от менюто си. Освен това американката спи много и се моли.

„Когато бях на 100 години, застанах пред огледалото и благодарих на Бог, че все още съм жива. Оттогава му благодаря всяка сутрин – казва Фентън. – Той ми даде дълъг и добър живот и аз няма от какво да се оплача. В живота ви трябва да присъства Бог. Ако нямате Бог, значи нямате нищо.“

През последните пет години Фентън взема активно участие в геронтологични изследвания, където експерти изучават особеностите на хора над сто години. Имайте предвид, че от 7 милиарда души, живеещи по света, само около 600 души (по един на десет милиона) доживяват до 110 години.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *