БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Уникален лечебен метод от Япония помага на хора с дископатия

Валентин Мирчев се занимава професионално с юмейхо от 15 години. За това време е постигнал пето ниво на квалификация (пети дан) и по договор с Европейската асоциация по юмейхо има правото да води обучителни курсове по юмейхо и да извършва проверки. Той е заместник-председател на „Юмейхо сдружение България“. Преподава метода в Националната спортна академия в курсовете за следдипломна квалификация. В интервю за в.„Доктор“ Валентин Мирчев обяснява как методът юмейхо действа на човешкото тяло.

Г-н Мирчев, как е създаден методът юмейхо?

– Създателят на Юмейхо е японецът д-р Масаюки Сайонджи. Сега щеше да е на 68 години, ако не беше загинал в катастрофа през 2005 г. Сайонджи изследва прилагането на източните традиционни методи на лечение, особено китайските и японските. Систематизира ги и ги надгражда. Така през 1981 г. представя своя метод юмейхо, съдържащ 100 базови техники. През 1983 г. в Токио д-р Сайонджи основава международен Институт по превантивна медицинска практика. Най-важното в метода е теорията за центъра на тежестта на тялото. Сайонджи искрено се надявал във всяко семейство да има един човек, който да знае и използва метода и да помага на близките си. Юмейхо наистина се е разпространил много бързо, познат е отдавна и в Европа, и в Русия. В България също има много добри специалисти.

Наричате го доктор Сайонджи. Къде е получил тази титла?

– Титлата доктор му е дадена в Русия, защото там е обучил много лекари. Възстановяват руските космонавти и летци чрез юмейхо.

Според д-р Сайонджи хроничните заболявания се появяват от загубата на равновесие в тялото. То има собствени регулаторни способности да се възстановява, когато се постигне равновесие, вследствие на което се подобряват здравето и психиката.

Валентин Мирчев
Валентин Мирчев се занимава с юмейхо от 15 години

За какво равновесие говорите?

– Юмейхо се основава на теорията за центъра на тежестта, за симетрия и равновесие в човешкото тяло. Точно по това този метод се различава от всички останали методи на конвенционалната и на алтернативната медицина, които въздействат върху костите, ставите и мускулите, с които се постига наместване, разтягане, отпускане и тонизиране. Равновесието започва от симетричността на хълбочните или тазови кости.

Трудно можем да намерим човек с абсолютно симетрично разположени хълбочни кости. Когато те са разместени, това води до изместване на прешлените на гръбначния стълб, до възникване на проблеми в ставите, до нарушено движение на кръвта и лимфния поток, до неправилно натоварване на мускулите.

Възможни са притискане на нерви, възпаления, напрежение и болки в различни зони на тялото – таза, сегментите на гръбначния стълб и др. Постепенно се появяват проблеми с вътрешните органи и системи, което води до хронични заболявания. От костно-ставната асиметрия на двете половини на тялото – лявата и дясната, тръгват над 180 заболявания.

Хора с какви проблеми и заболявания идват при вас?

– Идват хора с дископатия, с дискова херния, с коксартроза, гонартроза, сърдечносъдови заболявания, церебрална парализа.

По принцип юмейхо е създаден като превантивен и възстановителен метод, а не за лекуване. Използва се с омесване и притискане, наместване и фиксиране на костите, теглене, изправяне и вертикален натиск, като целта ни е да възстановим равновесието на тялото. За всеки човек то е строго индивидуално. Но когато постигнем равновесието у конкретния човек, започват да действат собствените му възстановителни сили или регулаторни способности, както се казва в медицината. Понеже в юмейхо се работи върху причината на заболяването, а не върху неговите симптоми, това обяснява по-голямата ефективност на метода в сравнение с други конвенционални методи.

От юмейхо се повлияват доста заболявания, като започнем с болестите на целия опорно-двигателен апарат, ендокринната и сърдечносъдовата, храносмилателната, дихателната, пикочо-половата система. Юмейхо помага и при проблеми със забременяването. Когато се наместят тазовите кости и съответно лумбалните и торакалните прешлени, кръвообращението се засилва и органите в малкия таз започват да работят по-добре.

Колко време е нужно и дали е възможно изобщо да се върне костно-ставната симетрия при възрастен човек?

– Трябват минимум 15-20 процедури, и ако не ежедневно, поне през ден, за да има резултат. Липсата на равновесие сме създали чрез начина си на живот, от работа, травми, падания, катастрофи. Трябва да има постоянство. Ние ще помогнем максимално с процедурите, но постигнатото трябва и да се поддържа и човек трябва да си помогне и сам.

Затова създаваме и индивидуален комплекс от упражнения според разместването на костите при конкретния човек, който да си ги прави вкъщи. Не се ли променят навиците, нещата ще стават много бавно. И без това живеем в неудобна жизнена среда. Хората не се движат достатъчно. А ако всяка част на човешкото тяло не се движи, според природните закони ще се влоши нейната функция, ще загуби своята жизнена сила, ще се появят различни болести.

Какво представляват процедурите, болезнени ли са? Много хора не смеят да опитат, защото не знаят какво ги очаква.

– Много хора се притесняват, като чуят звука при наместването на ставите. Но е добре човек да опита веднъж, за да почувства въздействието на този метод. Аз съм от хората с огромна практика в юмейхо и почти нямам пациент, който да не е почувствал подобрение. Понякога може да се появи лека болка. Но ние винаги се съобразяваме с физическото състояние на човека, с неговата биомеханика. Върху всеки човек се работи по различен начин.

Кое е най-забележителното подобрение на пациенти, което сте виждали в своята практика?

– Понеже работим и с много руснаци, имаше една пациентка с постоянни болки и затруднено движение на врата от 3-4 години. От едно наместване болката изчезна. Вече втора година жената няма проблеми, защото идва за профилактична процедура. По-трудно нещата стават при хора, които са падали или са вдигали тежки предмети, при което пукат диск и правят такава дискова херния, че не могат да се движат. Няма как при тях нещата да станат от един път.

Осмелявате ли се да работите пациенти, които са си правили операции на гръбнака?

– Съобразяваме се с това нещо и работим с такива хора. Даже сега имам много тежък случай. Някакъв мануален терапевт така намества момчето, че му чупи фасетите на пети лумбален прешлен. То отива на операционната маса – направени са му девет операции.

Вече работим с момчето и то е добре. Назначили сме му добра гимнастика, за да стегне някои мускули, а други да отслабнат, за да се постигне костната симетрия. Ще видим как ще протече неговото възстановяне, защото едва ли има човек с толкова много операции на гръбнака.

Болката в кръста отшумя

„По време на казармата вдигах много тежки неща и получих сериозен проблем с кръста. Около шест месеца ходих по лекари, но никой не можа да ми помогне. С времето болката постепенно отшумя и се обаждаше само след тежка физическа работа. Но благодарение на юмейхо вече нямам проблеми. За моите 53 години мога да се похваля, че съм добре. Но се поддържам, работя техниката и върху мен самия поне веднъж в седмицата“, споделя специалистът.

Нанобелт облекчава болката в кръста!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 7 до “Уникален лечебен метод от Япония помага на хора с дископатия

  1. Bobyr каза:

    Уважаеми,Господине!
    От прочетеното до тук не разбрах нищо Много приказки,но нищо полезно не разбрах. Защо поне едно наставление не е писано за нас ,които можем и сами да изпълняваме упражнени от този метод?

    • zdravkova каза:

      Г-н Бобир/ако правилно съм разчела/-защото да отидете в този център и да си платите.И аз не прочетах никъде инструкции за самоупражнение.

  2. Валентин каза:

    Юмейхо е възстановителен метод /способ, начин/…
    Вследствие на изложената от нас по-горе информация, може да се обобщи, че прилагането на юмейхо е с основна цел да възвърне равновесието и центъра на тежестта в тялото и като следствие на това да се въздейства върху заболяването, симптома или дискомфорта.

    Именно това, че се работи директно върху нарушеното равновесие т.е. върху причината на заболяването и косвено върху симптомите, а не в обратен ред, отличават сериозно юмейхо от всички други конвенционални и алтернативни методи.

    „Защо ни е необходимо това равновесие?”

    Тук е мястото да подчертаем, че прилагайки юмейхо ние не лекуваме, а чрез постигнатото равновесие даваме възможност на тялото само да се възстанови чрез своите жизнени сили /регулаторни способности/. Равновесието или желаната от нас костно ставна симетрия между двете половини на тялото освен че дава възможност на кръвния и лимфния поток да са оптимални ,костите правилни в ставите, мускулите –тонус Дава и възможност на така наречените на изток жизнени сили или в конвенционалната медицина регулаторни способности да функционират оптимално спрямо индивида.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *