Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прилошава ви, когато пътувате със самолет?

Прилошава ви, когато пътувате с лека кола. Прилошава ви, когато пътувате по вода. Независимо къде, как и кога, едно е сигурно – че ви прилошава.

Пребледнявате, избива ви студена пот и се чувствате зле. Най-неприятният симптом е повдигането, тоест фактът, че когато пътувате, стомахът ви следва свое собствено разписание… Чувствате се ужасно, защото мозъкът ви е в пълен шок. Тялото ви знае, че се движи, но сетивата твърдят, че стоите на едно място, и мозъкът реагира на обърканите сигнали с краткотрайно късо съединение в центъра на равновесието във вътрешното ухо, което предизвиква симптомите.

Има най-различни лекарства, които предотвратяват и облекчават гаденето при пътуване. Но ако предпочитате натуралния подход, тук ще намерите няколко предложения, които ще ви помогнат да не ви прилошава.

АРОМАТЕРАПИЯ: освежете купето с благоуханен спрей

Ароматерапия при прилошаване
Ароматерапия при прилошаване

За да облекчите гаденето при пътуване с лека кола, можете да приготвите спрей с етерични масла, съветват Дейвид и Керъл Шилър, сертифицирани инструктори по ароматерапия. Ето и рецептата.

Вземете стъклено шишенце с помпа. (Пластмасата променя уханието на етеричните масла, като намалява техните лечебни свойства.) Напълнете шишето със 120 мл дестилирана вода. (Чешмяната вода не се препоръчва, но филтрираната вода чрез процеса на обратна осмоза е допустима.) После добавете следните етерични масла:

  • 70 капки лавандула
  • 40 капки лимон
  • 20 капки копър
  • 10 капки кедър
  • 10 капки джоджен

Копърът, лимонът и джодженът успокояват стомаха, лавандулата успокоява нервната система (всеки човек, който страда от кинетоза знае какво имам предвид – при пътуване настъпва нервност, треперене, потене и обща отпадналост), а кедърът стабилизира уханията, така че те да се задържат по-дълго във въздуха и да свършат работата си.

Когато искате да използвате спрея, разклатете шишето (с добре затворена запушалка). После затворете очи и напръскайте десетина пъти над главата си, така че фините капчици да ви обгърнат, но без да попадат върху лицето ви. Вдишайте дълбоко. Пръскайте всеки път когато усетите, че ви прилошава. Напръсквайте купето и преди тръгване, за да се предпазите от симптомите.

Допълнителни съвети от ароматерапевтите – спреят има срок на годност 3 години, но трябва да се съхранява на тъмно, сухо и прохладно място, далеч от деца.

ДЖИНДЖИФИЛ: изпитано облекчение

Джинджифилът е изпитано класическо средство за успокояване на стомаха и успокояване на гаденето при пътуване. Джинджифиловият чай е най-сигурното средство да уцелите правилната доза.

Купете си пресен джинджифил. Отрежете едно парче с големината на кутрето. Нарежете по дължина, залейте с 3 чаши студена вода и варете 10 мин. Към леко охладения чай добавете кубчета лед и малко лимонов сок. Изпийте една чаша преди пътуването и отпивайте, докато пътувате, за да се предпазите да не ви прилошава.

Друг вкусен вариант е да си набавите захаросани джинджифилови бонбони. Подсладете живота си преди и по време на пътуването.

ХОМЕОПАТИЯ: помощ от кокулус индикус (Cocculus Indicus)

Растението кокулус има профилактично действие при кинетоза и действа още по-добре в комбинация с джинджифил. Поставете 2 гранули с потенция 6 СН или 12 СН под езика и ги оставете да се разтворят. Носете препарата с вас и вземайте по 2 гранули, когато почувствате гадене, максимум 4 пъти на ден. Обикновено е достатъчно да вземате хомеопатичния препарат един ден, за да получите облекчение и да не ви прилошава.

АКУПРЕСУРА

Притиснете горната устна

Акупресурната точка над горната устна, облекчава гаденето. Притиснете вдлъбнатината с показалец (с постоянен, но не и болезнен натиск) за 30 сек. Прилагайте тази техника на всеки 2 минути, когато пътувате, за да предотвратите и облекчите гаденето.

Облекчението е в китките

Друга акупресурна точка, която облекчава гаденето, е тази която се намира върху ръката. Тя се намира от вътрешната страна на ръката, на три пръста над гънката на китката. Когато почувствате гадене, притиснете точката и задържайте по 30 секунди на всеки 2 минути.

Издърпайте си ушите

Хванете меката част на ушите и ги издърпайте внимателно надолу, за да подобрите циркулацията към вътрешното ухо и да се избавите от гаденето. Повтаряйте издърпването колкото често се налага.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *