ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диабетиците трябва да се пазят от ухапванията от животни – може да са опасни

Здравейте! Моята жена страда от захарен диабет. А като бяхме на вилата, съседската котка и се нахвърли и я нахапа почти до кръв. Една медицинска сестра каза, че ухапванията от животни са много опасни за диабетиците. Вярно ли е това? Ако да, защо?

Васил Петев – София

Ухапванията от животни, как­то и всякакви травми, при които се образуват ранички, действи­телно са доста опасни за диабе­тиците. Причината е в това, че при захарен диабет кръвоносните съдове на диабетиците стават по-слаби, по-крехки. Разрушават се малките капиляри. Съответно заздравяването на раните ста­ва бавно и трудно. Освен това нараства рискът от инфекции и възпаления. А ухапванията от котки (дори зверчето да е напъл­но здраво) са особено болезнени, защото в тяхната слюнка има много микроби, предизвикващи въз­паление на меките тъкани. Затова в подобни случаи диабетиците не трябва да се занимават със самолечение, а непременно се обърнете към специалисти.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *