Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте една от причините за появата на мозъчни тумори!

Наднорменото тегло предразполага към поява на мозъчни тумори. Това се казва в ново изследване, публикувано в списание „Неврология“.

В повечето случаи злокачествените тумори на мозъка възникват по неразбираеми причини. А с тях е трудно да се справят медиците, защото те се разполагат редом до жизнено важни зони от мозъка и растат много бързо.

Преди време от Американската академия по неврология твърдяха, че водещ рисков фактор за мозъчен тумор е йонизиращата радиация, а относно другите рискови фактори посочват редки генетични нарушения. Но и досега причините и факторите за развитие на повече от 120 типа мозъчни тумори си остават загадка. Д-р Гундула Беренс от Регенбургския университет в Германия може би е открила причината за възникване на един от най-разпространените типове рак – менингиомът.

мозъчни тумори
В повечето случаи злокачествените тумори на мозъка възникват по неразбираеми причини

30 на сто от мозъчните тумори се падат именно на него. Той се развива от паяжинната обвивка, която обвива и защитава главния и гръбначния мозък. В 85 на сто от случаите менингиомите са доброкачествени и растат много бавно, но когато започнат да пречат на нормалната работа на мозъка (зависи от разположението), това вече е опасно. В немалък процент те са злокачествени, растат бързо и метастазират в други органи. Затлъстяването повишава риска от менингиом с 54%.

Д-р Беренс и нейните колеги провели мета анализ от 18 изследвания, обръщайки внимание на теглото на участниците и тяхната физическа активност. Беренс открила, че хората с наднормено тегло рискуват с 21% повече да пипнат менингиом, а тези със затлъстяване страдат с 54% по-често от това коварно заболяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *