ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БУСКОПАН / BUSCOPAN

Съдържа бутилскополамин бромид, калциев хидроген фосфат, нишесте, колоиден силициев двуокис, винена киселина, стеаринова-палмитинова киселина, поливинилпиролидон, захароза, талк, арабска гума, титанов окис, полиетиленгликол 6000, карнауба восък, бял восък

Предназначение

бускопан
Бускопан е точното решение при спастични болки на гладката мускулатура

Спазмолитикът БУСКОПАН дължи действието си на активния компонент бутилскополамин бромид, извлечен от цветовете и листата на екзотичното растение Duboisia myoporoides. Приемът на този медикамент неутрализира спазми и колики на стомашно-чревния тракт, жлъчката и уро-гениталната система. Медикаментът действа успокояващо на гладките мускули в тези органи, без да засяга функции на централната нервна система. Прилага се при болки в стомаха и корема, жлъчни кризи, болки в интимната зона, предменструални болки.

Как се приема

Този медикамент може да се приема от деца над 6-годишна възраст. Тази пациентска група при необходимост взема медикамента до пет пъти дневно, като единичната доза е 1-2 таблетки – според възрастта и симптоматиката. Най-добре е дневната доза и продължителността на приема да се определят от лекар.

Таблетките се поглъщат цели с достатъчно вода.

При случайно предозиране може да възникнат проблеми със сърдечно-съдовата и дихателната система; необходима е медицинска помощ. Пациенти с глаукома при усложнения трябва да бъдат консултирани от офталмолог.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с БУСКОПАН в много редки случаи провокира алергични реакции, предимно кожни. Съобщавани са единични случаи на шок.

Най-често страничните ефекти на този медикамент са преходни и само в началните моменти на приема: сърцебиене, кожни дразнения, задържане на урина. Ако някои от необичайните симптоми се проявяват трайно и ескалират, приемът трябва да се прекрати и да се направи консултация с лекар.

Кога не бива да се употребява

БУСКОПАН не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ за деца под 6-годишна възраст.

По-добре е БУСКОПАН да се избягва по време на бременност, въпреки данните за безопасност по отношение на плода. Ако все пак приемът е наложителен, това може да става само под лекарско наблюдение.

Безопасността на приема по време на кърмене не е доказана, затова медикаментът не се препоръчва в тази пациентска група.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на БУСКОПАН с някои лекарства може да промени ефекта от действието им, както и собствения на спазмолитика. Това се случва при съчетаване с антидепресанти, антихистамини, гвинидини, дизопирамид.

Ако БУСКОПАН се приема едновременно с метоклопрамид, въздействието и на двата продукта върху стомашно-чревния тракт е отслабено. При съчетаване с някои медикаменти за астма нараства вероятността от проява на сърцебиене.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 20 таблетки х 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *