ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РИНОЛЕКС / RHINOLEX

Съдържа ефедринов хидрохлорид, сулфатиацол, цинеол (евкалиптол), гоменолово масло, натриев хидрогенкарбонат, парафин, ланолин

Предназначение

ринолекс
Ако ви мъчат хрема и синузит – помогнете си с ринолекс!

РИНОЛЕКС е маз за нос – комбиниран лекарствен продукт, който действа успешно при остър и хроничен ринит, както и при по-леки форми на хроничен синузит. Съдейства за овладяване на инфекцията, редуцира възпалителния процес, улеснява дишането и подпомага преодоляването на дискомфорта и болката.

Как се приема

РИНОЛЕКС се прилага локално – в ноздрите, след внимателно почистване на носа. При една апликация се използва стълбче, не по-голямо от 1 см. Медикаментът се намазва внимателно, след което двете ноздри се масажират леко с показалеца и палеца едновременно. Тази процедура се изпълнява до 3-4 пъти дневно в продължение на 5 дни за възрастни, или до 2-3 пъти дневно за 3 дни при деца над 6 години.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с РИНОЛЕКС може да провокира алергични реакции – дразнене, сърбеж и парене в носа, както и изпотяване. При подобни симптоми прилагането на продукта трябва да се прекрати. Потърсете лекарска помощ, ако симптомите са трайни!

Възможно е медикаментът да повлияе върху работата на сърдечно-съдовата или нервната система – има информация за тремор, безпокойство, учестено сърцебиене и повишаване на артериалното налягане. При някои деца продуктът причинява влошено качество на съня.

Продължителната и честа употреба на РИНОЛЕКС често води до редукция на лечебния ефект.

Кога НЕ БИВА да се употребява

РИНОЛЕКС е противопоказан при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не бива да се употребява от потребители с тежки сърдечни заболявания. Необходима е индивидуална преценка на риска при хора с диабет, заболявания на простатата, глаукома; не се прилага при атеросклероза.

Продуктът не е подходящ в случаи на вроден недостиг на ензима глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа.

Не използвайте за деца под 6-годишна възраст!

Не се препоръчва при непоносимост към някои видове диуретици, медикаменти за епилепсия, противодиабетни средства, гванетидин, сулфонамиди.

Не е препоръчително лечението с РИНОЛЕКС по време на бременност и кърмене заради компонентите ефедрин и сулфатиацол.

Важно за спортисти! Прилагането на РИНОЛЕКС преди състезания може да провокира положителна допинг проба поради съдържанието на ефедрин.

Взаимодействие с други медикаменти

РИНОЛЕКС не влиза в лекарствени взаимодействия с други медикаменти. Въпреки това е необходима предпазливост в изброените по-горе случаи на хронични заболявания, контролирани с определени лекарствени продукти. Пациенти от рисковите групи следва да обсъдят с лекуващия потенциалния риск от прилагането на РИНОЛЕКС.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 18 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “РИНОЛЕКС / RHINOLEX

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *