СУЛФАТИАЦОЛ / SULFATHIAZOLE

Съдържа сулфатиацол – термален прах

Предназначение

сулфатиацол
Чрез сулфатиацол предотвратяваме възпаления при открити рани

СУЛФАТИАЦОЛ е лекарствен продукт с изпитано от поколения антисептично и противовъзпалително действие. Блокира развитието на патогени при открити рани – ефективен при стафилококи, стрептококи, гонококи и пневмококи.

Прахообразният продукт СУЛФАТИАЦОЛ повлиява оздравително при рани от изгаряния – първа и втора степен, травми с разкъсване на кожата, декубитус, варикозни язви по долните крайници. Третираните зони не бива да са по-големи от 10 см. Използването на този продукт ограничава риска от усложняване на инфекциите.

Как се приема

Продуктът е за локално външно приложение. Проблемната зона се пудри със СУЛФАТИАЦОЛ след почистване и се оставя открита; в някои случаи по преценка на лекуващите се покрива със стерилна марля. Режимът на прилагане се поддържа не повече от 10 дни. При боравене с праха трябва да се внимава да не попадне в очите или устата.

Възможни нежелани реакции

При спазване на препоръките лечението с продукта протича безпроблемно. При обработка на големи участъци от кожата или по-продължително прилагане могат да се получат странични ефекти от рода на фоточувствителност, контактна алергия, обриви, отклонения в показателите на кръвната картина, затруднени бъбречни функции, бъбречни възпаления, смущения в отделянето на урина и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СУЛФАТИАЦОЛ не се прилага при проявявана по-рано непоносимост към продукта.

Медикаментът не е подходящ за новородени, недоносени бебета и деца под две години, потребители с отклонения във функциите на бъбреците и черния дроб, сърдечна недостатъчност и левкопения.

Противопоказан при бременност и по време на кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни негативни ефекти от взаимодействието на СУЛФАТИАЦОЛ с други продукти за локално външно приложение.

При продължителна и по-интензивна употреба на СУЛФАТИАЦОЛ трябва да се отчете, че сулфонамидите усилват действието на инсулина, а при съчетаване с някои локални анестетици ефектът им отслабва. Коментираният продукт усилва ефекта от приема на кумаринови антикоагуланти.

Усреднена цена в аптеките – 1.50 лв за опаковка от 5 г

Оценете статията
Оценка 2.6 от 7 гласували

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.