Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Свами Шивананда: Златото разболява тялото

Така както стремежът към материалното уврежда душата, така и златото може да навреди на човешкото здраве

shivananda
Свами Шивананда Сарасвати е световноизвестен индийски гуру, проповедник на йога и веданта. Става популярен в световен мащаб, след като основава Обществото за божествен живот в Ришикеш през 1936 година. Написал е повече от 250 книги, като повечето от тях са на тема йога и веданта.

Според философията на Свами Шивананда Сарасвати абсолютната душа е единствената реалност. Смъртта не е край, смъртта е просто епизод от светския живот. Всичко, което човек прави докато е жив, се отразява на това какъв ще бъде и как ще живее в следващите си прераждания.

Според Свами Шивананда Сарасвати златото е просто метал, който може да помогне за укрепване на здравето и човешкия дух, но може и да навреди. И според популярния индийски йога вредите са много повече, отколкото ползите.

Златото не е само благороден метал. Всички знаем, че има метали, които притежават стимулиращ ефект. Златото не е от този тип метали. То до голяма степен може да повлияе на дейността на нервната система. И в повечето случаи – доста негативно.

Процесът на възбуждане може да доведе до „провал“ в нервната система – спиране и снижава нивото на метаболитните процеси в организма и като следствие – развитието на депресия. Ако се вземат под внимание тези странични ефекти, трябва да се има предвид, че златото, като украса, не е за всеки. Ако човек се характеризира с прекомерна емоционалност, тогава е необходимо да се въздържа от носенето на златни украшения и бижута. Златото не е препоръчително за жените, които водят активен начин на живот.

Свами Шивананда пише в една от книгите си, че като украса, а и като полза за здравето, среброто е много по-подходящо за носене от златото. Сребърните бижута се отразяват положително върху централната нервна система. Трябва да се избягва носенето на бижута, които не са съвсем по мярка, тъй като те, по-специално, пръстените, могат да бъдат причина за възпалителни заболявания и нарушен приток на кръв.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *