ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колко да ядем на едно хранене, за да отслабнем?

Хранене и количеството храна за различните хора е различно. За да отслабнем, не е задължително да се подложим на жестоки диети със силни ограничения и отказ от любимите ястия. Тайната на трайното отслабване е в еднократното количество храна, което се приема на едно ядене.

Научното списание „Guard Your Health“ публикува редица изследвания, които доказват, че преяждането стои в основата на наднорменото тегло. Предлагаме ви простичък метод, който може да ви помогне да се разделите завинаги с огромните порции. Това е така наречената ръчна диета – количеството на различните хранителни вещества се определя по части от дланта и пръстите на ръката. Ето и петте принципа на „ръчната диета“:

ръчна диета
Ръчна диета

1. Това, което се побере в двете шепи, е количеството на зеленчуците, което трябва да ядем на ден.

2. Предната част на юмрука е дневната норма за въглехидрати (ориз, хляб, макаронени изделия и др.)

3. Дланта без пръстите показва какво парче месо е нужно на ден.

4. Обемът на свития юмрук отговаря на количеството плодове, които да ядем всеки ден, за да поддържаме добро здраве.

5. Фалангата на показалеца е количеството зехтин и животински мазнини, които може да се приемат на ден, без вреда за стройната фигура.

Използването на тази информация е просто. Достатъчно е да запомните как изглежда дневната ви порция и да я разделите на три части – закуска, обяд и вечеря. Можете да ядете всякакви храни и при това да отслабвате – нужно е само да намалите порцията, която сте привикнали да изяждате на едно ядене. Това е полезно не само за поддържането на тонуса на тялото, но и за да се отървете от излишните мастни натрупвания.

Този принцип на хранене влияе положително на здравето – когато организмът не е принуден да се справя с храносмилането на огромно количество храна, видимо се подмладява.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *