БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Рецепти за пилинг на скалпа – здрава, силна и гъста коса

Сухият пърхот може да бъде в резултат от редица условия

скраб кожа глава Псориазис, екзема, неправилното хранене, дехидратация и прекалено много шампоан са само част от факторите, които допринасят за лошото здраве на скалпа. Като направите някои прости промени в диетата, или като пробвате някои от маските, които ще прочетете малко по-долу, може да решите този проблем и да се сдобиете с гъста, здрава и красива коса.

Като направите пилинг на скалпа, косата ви ще расте гъста и блестяща. От натуралните средства е най-лесно с морска сол – средно или ситно смляна. Нанесете я във корените на влажната коса с масажни движения и оставете да действа половин час под найлонова шапка. За да стане по-богата маска, може да прибавите кисело мляко. После се измийте с шампоан. Ако косата е мазна, пилингът се прави два пъти седмично, при суха -веднъж.

В по-голямата си част, ние знаем малко за това как да се грижим за кожата на главата. Сухият пърхот, например, може лесно да бъде объркан с възпалителни заболявания на кожата на главата. Алергиите често възникват от грешен избор на шампоан.

Предлагаме ви два лесни начина, с помощта на които да решите проблема със сърбящия скалп.

Почистването може да стане и с черен хляб. Кората се накисва във вряла вода и се втрива. Отмива се без шампоан.
И някои ефирни масла имат пилинг ефект – от чаено дърво, мента, лавандула, жожоба, рициново. Загряват се на водна баня и се втриват в скалпа с масажни движения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *