Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се грижим правилно за краката си през зимата?

През зимата тази грижа за краката е задължителна, ако искате да посрещнете пролетта с нежна кожа и ходила, готови за показване.

Затворените в обувки и дебели чорапи крака със сигурност не се чувстват особено добре. Затова не ги винете, когато ви отмъщават с дребни или по-големи проблеми. През зимата няма как да оставите ходилата да „дишат“, това е ясно. Или поне не е възможно да го правите за дълго време у дома. Което допълнително

красиви крака
Стъпалата ви се нуждаят от по-специално внимание в студеното време

утежнява положението. Затова не пренебрегвайте грижите за тях през този сезон. Стъпалата, досущ като всички останали части на тялото, се нуждаят от по-специално внимание в студеното време. Предлагаме ви няколко изпитани трика, които ще ви помогнат да си направите професионален педикюр и в домашни условия.

Какво да сложите във водата?

Започва се задължително с вана с топла вода, в която накисвате краката. Това е част от задължителния ритуал на всеки педикюр. Прави се основно за омекотяване на кожата, което след това улеснява отстраняването на мъртвите клетки и загрубелите места.

Ваната обаче има и допълнителен ефект, който зависи от добавките, които сте разтворили във водата. Към задължителните соли (или обикновена морска сол), през зимата е добре да използвате масла, които имат силно хидратиращ ефект. Лавандуловото например, има успокояващо, хидратиращо и лечебно действие.

Маслото от чаено дърво е антисептично и има доказан ефект при гъбички, а това от розмарин засилва кръвообращението. За още по-голямо удоволствие и по-силен ефект, може да добавите към водата и една чаша затоплено прясно мляко, което допълнително ще омекоти кожата. Тази вана продължава средно десетина минути.

Втора стъпка

Следва същинското почистване на ходилата. Първата стъпка е да се отстранят с пила и пемза удебелените участъци (най-често те са локализирани по петите). След това се прави пилинг със скраб. Може да приготвите сместа и сами. Вариантите са няколко: захар с малко зехтин и няколко капки етерично масло или смес от мед и смляно кафе. Към този микс би могло да се прибави и малко прясно изцеден лимонов сок, който има освен антисептично действие, така и лек избелващ ефект.

Ноктите на краката се изрязват винаги в права линия, защото при заобляне има опасност да се впият в кожата. Кожичките не се режат, а се избутват със специална пръчица.

Богат крем през зимата

В студеното време е добре ритуалът да завърши с обилно намазване на стъпалата с подхранващ крем. Ако направите домашния педикюр вечерта, спокойно може да обуете памучни чорапи и да преспите с тях. На сутринта кожата на краката ще бъде нежна и мека. Ако е през деня, то трябва след крема да завиете стъпалата със затоплена хавлиена кърпа за 10 минути.

След развиването, останките от продукта по кожата се отстраняват с памучен тампон, напоен в отвара от лайка и със съвсем леки движения, без много натискане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *