ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 нездравословни навика, от които да се отървете през 2016 година

Никой не бива да е жертва на собственото си поведение. Има цял арсенал от трикове, с които можете да надхитрите лошите си навици през новата 2016 година.

1.Да пием чаша алкохол за отпускане

Защо е опасно: От две чаши вино няма да се напиете, но организмът ви се натоварва. А и 0,2 л вино дневно са горната граница на това, което една жена може да понесе от медицинска гледна точка, мъжът може да понесе малко повече. Редовното пиене се отразява и психически. Алкохолът, както и всяко наркотично средство, помага да се потискат чувствата и да се скриват проблемите. С такава „терапия“ проблемите не се решават, те дори нарастват.

Какво да направим: Обикновено пием повече, когато се тревожим по някакъв повод, често пъти дори незначителен. Важно е да открием същността на проблема. Трябва да се запитаме какво се случи, защо се чувствам зле, толкова ли е важно, та да застрашаваме здравето си заради това. Понякога дори само тези въпроси намаляват напрежението. В много случаи помага и да започнете да мислите за приятни неща – за предстоящата отпуска например, да се настроите съзнателно позитивно.

2.Да спазваме строгите правила

Защо е опасно: Ако си поставяме строги правила, е възможно често да ги нарушаваме. Тогава от чисто разочарование можем изобщо да забравим добрите си намерения. Резултатът е омагьосан кръг от неудовлетвореност от себе си и повече храна за утеха.

Какво да направим: Да прекъснем спиралата, която ни тегли надолу. Затова съзнателно си позволете да му отпуснете края. Ако една вечер си угаждате повече, на другия ден пак ще внимавате какво ядете и резултатът няма да е страшен. Ще успеете да балансирате поетите в повече калории. Плодовете и зеленчуците ще ви помогнат освен това да намалите вредното влияние на някои съставки на готовите храни като лошите мазнини например.

лоши навици
Сложете край на лошите си навици

3.Да си мислим, че никой не ни обича

Защо е опасно: Не е добре да се самосъжаляваме и още по-зле е да се утешаваме с храна. В един момент ще започнем да реагираме като кучето на Павлов – щом сме тъжни, посягаме към яденето, пише „Здравен журнал“. Тялото свързва определени ситуации автоматично с храна, апаратът на обмяната на веществата предоставя необходимите ензими и хормони и сме готови да изядем огромни количества.

Какво да направим: Да си дадем сметка кои са типичните за нас моменти на стрес и последващо тъпчене? Ако ги знаем, можем бавно да препрограмираме тялото си. Когато гледаме телевизия, можем да изпием чаша плодов сок, вместо да ядем нещо сладко. Ако ще скучаем, докато чакаме обаждане, е добре да си направим подхранваща маска на лицето например. Полезно е просто да избягваме ситуациите, при които ядем повече. Ето защо в неделя идете да спортувате, вместо да гледате цял ден филми и телевизия. Така ще направите и нещо за фигурата си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *