Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са навиците, които убиват бъбреците?

Експертите алармират за 8 вредни навици, които буквално „убиват“ органичния филтър на организма – бъбреците

бъбреците вредни навици
Бъбреците имат една от най-важните функции в организма – пречистват кръвта от всички видове микроби, токсини и инфекции.

Също така, бъбреците регулират водно-солевия баланс в организма, кръвното налягане и производството на червени кръвни клетки. В тази статия ще се фокусираме върху това как самите ние, за съжаление, подценяваме работата на този толкова важен орган.

Повечето от нас са запознати с тези навици, но за опасностите, които крият, ние дори не се замисляме. Добре ще е да ограничим повечето от тях, ако искаме да имаме здрави бъбреци, защото ако бъбреците работят добре, тогава целия организъм ще бъде здрав.

Алкохолът и цигарите

Много пъти е доказано, че тютюнопушенето и консумацията на алкохол се отразяват негативно върху здравето. Тези лоши навици могат да увредят бъбречната функция, тъй като те не могат да се справят с големия брой получени в организма токсични вещества. Помислете за това в момента, когато палите цигара или решавате да изпиете още една малка водка.

Липсата на сън

По време на съня се възстановяват много органи в нашето тяло, включително и бъбреците. Това е времето, в което те не само си почиват, но се извършват и процеси, които подобряват тяхната работа. Тук е момента да напомним, че поговорката „От сън спомен няма! не е актуална, защото от съня спомен може и да няма, но има много голяма полза.

Кофеин в големи количества

Кофеинът, съдържащ се в кафето и много безалкохолни напитки, е вреден за цялото тяло, включително и за бъбреците. Кофеинът има силни диуретични свойства, дехидратира тялото и предизвиква бъбреците да работят на празен ход, което създава допълнителна тежест върху тях.

Застоял начин на живот

Обездвижването причинява стагнация на бъбреците. За да възстановите правилното кръвообращение трябва на всеки час да правите подгряващи упражнения. Редовните разходки ще предотвратят появата на камъни в бъбреците.

Липсата на витамин В6

За да функционират бъбреците перфектно, трябва да има достатъчно количество B6. Той се намира в птичето месо, рибата, картофите и някои цитрусови плодове.

Прекомерни количества сол

Основният източник на натрий за човека е солта. Но ако се злоупотребява с нея, тогава бъбреците, като основен регулатор на водно-солевия метаболизъм, не могат да се справят с работата си. Дневната ставка на сол за възрастен човек е до 5-6 грама. Съветът в този случай е простичък – не пресолявайте ястията, защото бързо ще свикнете със соления вкус, и ще искате още и още сол.

Прекалено много белтък

Протеинът не е в състояние да се натрупва в организма под формата на мазнини. Следователно, целият излишък протеин и неговите разпадни продукти също увеличават тежестта върху бъбреците. Ако бъбреците не се справят с отделянето на метаболитните продукти, те могат да образуват камъни.

Недостиг на вода

За правилното функциониране на бъбреците, както и на всички органи, трябва да се пие много вода. Водата буквално отмива всичко нечисто от тялото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *