ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Билките против стрес и умора – кои са и как да ги ползваме (рецепти)

Билките станаха много важно средство за лечение. Днес стресът е все по-чест натрапник в живота ни, а, както знаем, той води до умора и изтощение.

Билките
Билките

Ала за щастие, има изобилие от природни средства (билките), които могат да ни помогнат от една страна, бързо да се отпуснем, а от друга, лесно и ефикасно да се възстановим.

Ето най-добрите от тях.

Корени от женшен

В 500 мл водка се поставя 1 с. л. нарязани корени от женшен. Оставя се да престои 2 седмици на стайна температура и се прецежда. Пие се по 1 кафена лъжичка 3 пъти дневно преди хранене. Курсът на лечение е 6 месеца. Настойката е силно тонизираща и се използва при преумора или изтощение след тежко боледуване.

Алое вера

Алоето може да се отглежда в домашни условия. Ако се прилага за лечебни цели, растението трябва да е на възраст 3-5 години и преди да се използва, не трябва да се полива 3 дни. Листата се измиват, нарязват се и се изстисква сокът Взимат се 150 мл сок, смесват се с 350 мл червено вино и 250 г мед. Сместа се поставя в тъмен буркан и се оставя да престои една седмица на тъмно място при температура 4-8 градуса. Приема се по 1 с. л. 3 пъти дневно 30 минути преди хранене. Можете да закупите опаковка от чист сок на алое вера тук.

Корени от девисил

От тях се приготвя една наистина чудодейна напитка за сила и енергия. В 1 л вода се поставят 300 г пресни или сушени корени от девисил. Варят се на слаб огън 20-30 минути и течността се прецежда. Прибавят се 100-150 г захар, 1/2 чаена чаша сок от боровинки и се размесва добре. Напитката се съхранява в хладилник. Взима се 2-3 пъти дневно по 1 с. л. преди хранене.

Микс от сушени плодове

Приготвя се смес от 200 г нарязани стафиди, сушени кайсии, смокини и сини сливи. Добавят се 25 г счукани орехи и всичко се съхранява в стъклен буркан в хладилника. Взима се всеки ден по 1 с. л. заедно с чаша айран. Можете да ядете тази смес непрекъснато.

Репей

Корените на репея са подходящ заместител на кафето и тонизират уморения организъм. Те се сушат и пекат във фурната до тъмнокафяв цвят, смилат се, заливат се с кипящо прясно мляко или вряла вода и се варят на тих огън 2-3 минути. Може да се добави захар, мед или сметана на вкус.

Комбинация от етерични масла

Етеричните масла от билките босилек, майорана, карамфил, розмарин, мента и лимон са превъзходни за бързо възстановяване на силите, а ментовото масло се прилага освен при физическа и при умствена умора. Сипват се няколко капки в ароматичната лампа или се напръсква носна кърпичка и се вдишват ароматните изпарения.

Зеленчуков сок

Взимат се от билките: 3 броя броколи, 1 скилидка чесън, 4-5 моркова или 2 домата, 2 стръка целина и 1/2 зелена чушка. Чесънът, броколите и морковите (или доматите) се слагат в сокоизстисквачка. След това се изстисква сокът от целината и зелената чушка, двете течности се смесват и се изпиват веднага.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *