ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ХЕЛИЦИД / HELICID

Съдържа омепразин, захарни сфери, лактоза, хипромелоза, хипролоза, натриев лаурил сулфат, динатриев фосфат додекахидрат, метакрилова киселина – етилакрилат кополимер (1:1) 30% дисперсия, триетил цитрат, полисорбат 80, талк, вода, желатин, оцветители

Предназначение

хелицид
Хелицид спасява от киселини в стомаха, болка и парене

ХЕЛИЦИД е един от продуктите, известни като инхибитори на протоновата помпа. Действието на това лекарство е свързано с контрола върху количеството киселина в стомашните сокове; има ограничаваща функция.

Медикаментът е предназначен за възрастни, които страдат от симптомите на гастроезофагеален рефлукс (киселини). В краткосрочен план продуктът трябва да ограничи и неутрализира киселините и свързаните с тях признаци като парене зад гръдната кост, болки в областта на стомаха, кисел вкус в устата.

Как се приема

Стандартната схема на прием е една капсула дневно в продължение на 14 дни. Ако след този срок не чувствате подобрение, направете консултация с лекуващия за продължаване на терапията.

Капсулата се поглъща сутрин на гладно, с половин чаша вода, без да се дъвче или чупи. Възможен е прием и след хранене. Ако поглъщането на капсулата е трудно, съдържанието й може да се разтвори в малко вода или кисел сок и да се изпие.

Ефект от приема на ХЕЛИЦИД обикновено се появява след 2-3 дни. Ако бързо получите подобрение, не спирайте приема самоволно, преди указанията на лекуващия. Не приемайте по-високи дози в очакване на бърз ефект. При неволно предозиране направете консултация за възможните последици с лекар или фармацевт.

Възможни нежелани ефекти

В някои случаи ХЕЛИЦИД може да предизвика тежка алергична реакция с обрив и бързо развиващи се отоци, затруднения в преглъщането и дишането, шок. В такива случаи незабавно се търси медицинска помощ.

Има информация за редки случаи на токсична епидермална некролиза – зачервяване и белене на кожата, кървене от очите, носа и гениталиите.

Медикаментът може да натовари черния дроб и отклоненията във функциите му да се изразят в пожълтяване на кожата и склерите на очите. Успоредно с това пациентът усеща постоянна отпадналост.

Сред другите странични ефекти, които са описани във връзка с приема на ХЕЛИЦИД, са стомашно-чревен дискомфорт и болки, диария или запек, газове; гадене и повръщане; главоболие, отоци на крайниците, световъртеж и нарушения на съня от различен характер, промени в кръвната картина, алергични реакции, зрителни проблеми – замъглено виждане, депресия и тревожност, бронхоспазми, кандидоза, пресъхване на устата, косопад, отклонения във функциите на бъбреците, болки в ставите, увеличено изпотяване, халюцинации, промени в поведението – агресия, мускулна слабост.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ХЕЛИЦИД не се прилага при алергия към някоя от съставките или към други лекарства от групата инхибитори на протонната помпа.

Този медикамент не може да се приема паралелно с лекарства за ХИВ-позитивни, съдържащи нелфинавир.

Необходима е индивидуална преценка за безопасността на приема, ако пациентът е страдал от стомашно заболяване, гастрит или язва; ако е склонен към вътрешни кръвоизливи или ако приемът на този медикамент е последван от черни изпражнения. Медикаментът да не се прилага, ако пациентът се лекува в момента от стомашно заболяване; ако са известни отклонения във функциите на черния му дроб или бъбреците.

Приемът се прекратява незабавно, ако провокира повръщане или повръщане на кръв, както и ако започне тежка и продължителна диария.

Бременни и кърмачки биха могли да приемат този продукт само по лекарска препоръка и под наблюдение.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият трябва да бъде информиран за всеки медикамент, който потребителят на ХЕЛИЦИД приема или е приемал наскоро. Продуктът влиза в активни взаимодействия с множество лекарства и може да повлияе върху ефекта им, както и сам да изпита въздействието им и да усили или отслаби очакваното въздействие.

Предупреждението се отнася за случаите на съвместяване с клопидогрел, антибиотици за лечение на гъбични инфекции, лекарства за сърце, диазепам, медикаменти за епилепсия, антикоагуланти, лекарства за трансплантирани, за лечение на туберкулоза.

Противопоказано е съвместяването с продукти, съдържащи жълт кантарион.

______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка с 14 капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *