Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МАКСИТРОЛ / MAXITROL

Съдържа дексаметазон, неомицин сулфат, полимиксин Б сулфат, бензалкониев хлорид, натриев хлорид, полисорбат 20, хидроксипропил метилцелулоза, солна киселина, вода

Предназначение

макситрол
Макситрол капки за очи има антибиотичен и стероиден компонент

МАКСИТРОЛ е лекарствен продукт за офталмологични проблеми – капки за очи (предлага се и офталмологичен унгвент под същото название). Препоръчва се при инфекции в предната зона на окото, като упражнява двойното въздействие на антибиотична и стероидна съставка. В много случаи се прилагат паралелно и двата продукта. Чрез МАКСИТРОЛ може успешно да се овладее възпалителен процес, зачервяване и болка, инфекция на клепача.

Как се приема

Капките за очи МАКСИТРОЛ се апликират по 1-2 в засегнатото око, 4 до 6 пъти дневно според инструкциите на очния лекар. Ако се прилага офталмологичната маз, болното око се обработва 3-4 пъти дневно.

Възможно е паралелно приложение на двете форми. При такъв вариант мазта се поставя само вечер, след като са изминали поне 10-15 минути от последната апликация на капки.

Продължителността на лечението се определя от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти от лечението с МАКСИТРОЛ могат да са причинени от антибиотичната или от стероидната съставка, както и от комбинацията им. При проява на необичайни симптоми лечението с този продукт трябва да се спре и да се направи консултация с офталмолог.

Антибиотичният компонент може да причини зачервяване и сърбеж – реакции на непоносимост, при това след като е изминало известно време след апликирането.

Стероидният компонент в редки случаи повишава вътреочното налягане или предизвиква влошаване на зрението, увреждане на зрителния нерв, забавяне на оздравителните процеси. По-тежките последици от продължително лечение с тези капки могат да са катаракта, перфорация на очната ябълка, вторична бактериална инфекция.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МАКСИТРОЛ е противопоказан при вирусни инфекции на конюнктивата и роговицата, при варицела, при инфекция от гъбички и присъствие на чуждо тяло в окото.

Капките не бива да се използват при алергия към някой от компонентите.

Бременни и кърмачки прилагат този продукт само по изрично лекарско предписание и под медицински контрол.

При тежки инфекции локалното приложение на МАКСИТРОЛ следва да бъде подкрепено и от системно – перорален прием на подходящ медикамент.

Медикаментът не се прилага при бебета и деца.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма данни за лекарствени несъвместимости при паралелна употреба на МАКСИТРОЛ с други медикаменти.

______

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за флакон от 5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *