ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВИГАМОКС / VIGAMOX

Съдържа моксифлоксацин, натриев хлорид, борна киселина, хлороводородна киселина, вода

Предназначение

вигамокс
Вигамокс помага при бактериални очни инфекции

ВИГАМОКС е лекарствен продукт – капки за очи, предназначени за лечение на бактериални инфекции. Активната антибиотична съставка моксифлоксацин потиска развитието на патогенните микроорганизми и съдейства за преодоляването на инфекцията.

Как се приема

ВИГАМОКС се поставя в засегнатото око или и двете очи по терапевтична схема, препоръчана от офталмолог. Може да се използва от възрастни и от деца, включително бебета и новородени. При манипулацията окото/очите не бива да се докосват с апликатора. Действа се на принципа една опаковка-един пациент.

Медикаментът се апликира три пъти дневно – по една капка във всяко засегнато око. След поставянето на капката клепачът се затваря и леко се притиска за 2-3 минути с пръст в ъгълчето на окото при носа. Важно е това да се прави, за да се резорбира капката в тъканите на окото.

Лечението с ВИГАМОКС обикновено продължава пет дни. Не прекъсвайте терапията по-рано дори да е налице видимо подобрение. Ако в този срок симптоматиката не се подобри, направете консултация с лекуващия за смяна на медикамента.

Възможни нежелани ефекти

ВИГАМОКС може да причини алергична реакция, изразена в подуване и оток на клепачите, лицето и гърлото, на устните, затруднено преглъщане и говор, зачервяване на кожата на лицето и обрив, уртикарии.

В някои случаи се проявява сухота и пареща болка, които може да са преходни. Ако симптомите са трайни, лечението с този медикамент се прекратява.

Сред нежеланите ефекти са също подуване на клепача, сърбеж, оток на окото, влошено зрение, увеличено сълзене, повишено вътреочно налягане. Възможни са също общи реакции като главоболие, отклонения във функционирането на черния дроб, намалени стойности на желязото в кръвта, промени в ритъма на сърцето.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВИГАМОКС не се прилага при алергични реакции към някой от компонентите.

Ако потребителят носи контактни лещи, той трябва да ги замени с очила за времето на лечение с ВИГАМОКС.

Бременни и кърмачки могат да използват медикамента само по индивидуална лекарска преценка.

Няма редукция на дозите за потребители с бъбречни или чернодробни заболявания, но лечението трябва да се наблюдава от медицинско лице.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма данни за лекарствени взаимодействия с ВИГАМОКС, които да повлияят върху ефективността му или тази на други медикаменти.

Усреднена цена в аптеките – 14 лв за флакон от 5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *