ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Стъпката на Богородица има изцелително въздействие

Стотици страдащи се стичат всеки 15 август ( Голяма Богородица ) в местността Богородична стъпка в курорта Старозагорски минерални бани с надежда за изцеление.

Стъпката на Богородица
Стъпката на Богородица

Според преданието, по времето на римското владичество, когато регионът бил римска провинция, на изкушени от християнството императорски легионери, разположени в региона, се явила Божията майка. За да ги убеди, че това е истинската и най-силна вяра, Богородица оставила отпечатък от стъпката си върху скалата, под която бил разположен бойният стан на легиона. Римските войници приели тайно християнството и оттогава местността се превърнала в свято място. Друго поверие допълва, че с водата, събрала се в стъпката й, Божията майка изкъпала Младенеца.

Дори и в най-големите горещини, вдлъбнатината от крака на Богородица е пълна с вода. Според преданията тази свята течност има изцелително въздействие. Освен това в същата скала има и цепнатина, преминаването през която се счита за опрощаване на греховете.

Местността е свързана и с историята на траките, които на същото място са извършвали своите ритуали към Богинята майка. Предполага се, че са правели и жертвоприношения, за което говори откритият наблизо каменен саркофаг. Тук са били и най-старите медни рудници в Европа, откъдето идвало и силното енергийно излъчване. То лекувало и укрепвало здравето.

Със силното положително енергийно поле учените обясняват и феномена на сбъднатите желания. Молитвите на всеки, който прекара поне няколко часа върху чудодейната скала, се сбъдват.

Енергийни екстрасенси твърдят, че след Рупите и Кръстова гора това е третото място по сила поле с положителна, лечебна енергия в България. На това място са пренощували и монасите, пренасящи мощите на св. Иван Рилски.

За да се постигне желаният ефект, идващите тук трябвало да оставят по нещо от себе си. Затова местността е осеяна със закачени по клоните кърпички, шалове, лентички и други лични вещи.

Снимка: citytrip.bg/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *