ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кога температурата на тялото е по-ниска от нормалното!

От малки знаем, че ако температурата ни е над 38 градуса, значи сме развили инфекция. Но какво се прави, ако тя е по-ниска от нормалното. По принцип, за идеална се приема температурата 36,5 градуса. Но стойности от 35,5 до 37 градуса също се смятат за нормални, като за някои хора 37 градуса са вече симптом на простуда.

Ако обаче термометърът показва по-малко от 35,5 градуса, това вече е ненормално. За ваша информация при спадане на температурата до 30 градуса човек губи съзнание, като в такъв случай има сериозна опасност за

температура на тялото
Няколко са причините, поради които температурата на тялото е по-ниска от нормалното

живота му. 34,5 градуса също може да се окаже опасен симптом за някои болести.

ОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА НИСКАТА ТЕМПЕРАТУРА НА ТЯЛОТО СА СЛЕДНИТЕ:

1. Стрес. Да, напълно е възможно просто да сте много уморени от работата. В този случай ниската температура на тялото се съпровожда с усещане за обща слабост и апатия. В такова състояние е добре да поспите и да си вземете 2 дни почивка.

2. Обостряне на хроничните заболявания. Температура на тялото по-ниска от 36 градуса е сигнал за това, че е време да се заемете сериозно със здравето си. Особено ако знаете за някои от проблемите си.

3. Бременност. 35 градуса телесна температура е един от симптомите за възможна бременност. Време е да си купите тест.

4. Колебания на менструалния цикъл. В такава ситуация температурата може да се колебае в диапазон от един градус, особено ако сте в менструация. Така че след 2-3 дни всичко вероятно ще е нормално.
Както споменахме по-горе, сериозни заболявания също могат да се проявяват и с по-ниска от 36 градуса температура.

Такива са болести на бъбреците и надбъбречните жлези, дисфункция на щитовидната жлеза, анорексия, СПИН и не само. Затова ако най-малко два дни термометърът показва по-ниска от 36 градуса температура, е време да се обърнете към специалист.

И все пак не забравяйте, че за някои хора ниската телесна температура е норма. Има хора, при които цял живот термометърът не показва повече от 35,8 градуса например. Това не е сигнал за някакво заболяване, а индивидуална особеност на организма.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *