ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да активирате мускулите си докато седите?

Повечето от днешните работни места изискват осем часа непрекъснато стоене на едно място – зад бюрото, щанда или до машината

обездвижване крака Това може да доведе до някои сериозни здравословни проблеми. Следователно, много е вероятно да получите някои сериозни увреждания на здравето, дори и ако цял ден прекарвате седнали.

За щастие, има начини да бъдeте активни и докато седите. Ето няколко прости начина, които ще ви предпазят от вредите на застоялия живот.

Седнете на ръба на стола

Един от най-добрите начини да активирате мускулите, докато сте в седнало положение, е да се промените начина, по който седите. Често се случва да седим на стола с наведени рамене и изкривен гръб. Вместо това може да седнете на ръба на стола. Така ще изправите гърба и раменете, а и ще дадете по-голяма свобода на ръцете.

Движете краката си

Това упражнение може да се извърши по два начина. Единият от тях е да марширувате на място, а другият е да изписвате кръгове с краката си, като редувате ляв и десен. Това е чудесен начин да се активира мускулите, а също и да помогнете кръвообращението. Правете това упражнение най-малко веднъж на всеки час.

Опънете гърба си

Докато сте седнали, гърбът е под сериозен натиск, така че е добре да изправяте гърба на всеки половин час. Ако имате възможност ставайте от стола и изправяйте гърба с подходящ уред, нещо подобно на точилка или тояжка.

Вдигайте крак!

Спортистите наричат това упражнение „натисни спусъка!“. Това означава, че трябва от време на време да повдигате единия крак така, все едно е цев на пистолет, да задържите около 5-10 секунди, и след това отново да спуснете крака долу. Правете серии от по 10-20 вдигания за един крак. Това упражнение може да го правите и докато вършите някаква работа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *