ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пиенето на алкохол предизвиква деменция

Няма безопасно количество алкохол.
Няма безопасно количество алкохол.

Хората на средна възраст трябва напълно да се откажат от алкохола, за да намалят риска от развитие на деменция, съобщава express.co.uk.

Националният институт за здраве и клинични постижения твърди, че „няма безопасно количество алкохол“. В новите си препоръки, които целят да намалят заболеваемостта, регулаторът призова здравните служби във Великобритания да информират хората за опасностите, които консумацията на алкохол носи и да ги насърчи да я сведат до минимум. Другите препоръки за намаляване риска от деменция на Националния институт за здраве и клинични постижения са: да се намали тютюнопушенето, да се повиши физическата активност и да се контролира здравословното тегло.

Предупреждението, насочено към хората на възраст от 40 до 64 години, е в годишния доклад на правителството на Великобритания и вероятно ще бъде публикувано по-късно тази година. В доклада се казва, че редовното пиене се е приело като социална норма, с която обществото трябва да се справи. В него се набляга на това, че социалните норми могат да повлияят на рисковото поведение на населението и се дава пример с позитивната тенденция, свързана с отказа на хората от тютюнопушенето, което е се приема като важен двигател на промяната. Към момента се максималното количество алкохол на ден за мъжете е 4 единици на ден, а за жените е 3 единици, но тези препоръчителни параметри вероятно ще бъдат намалени.

Чрез намаляване на количеството алкохол, възрастните могат да повлияят на по-младите хора да изградят навиците си, добавя Националният институт за здраве и клинични постижения. „Децата и младите хора се влияят от това, което виждат“, а чрез промяната на нездравословните си навици, възрастните могат да дадат положителен пример и да подобрят здравето на младото поколение.

Намалете риска от деменция, поддържайки здрава нервната си система. За целта може да ви помогне хранителната добавка Неврохелт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.