Има ли връзка между сериозните болести и кръвната група?

Знае се и е доказано, че кръвната група оказва влияние върху човешкото здраве

крвна група Може ли чрез кръвната група да се определи риска от сериозни болести, като рак, безплодие и язва на стомаха? Има ли някаква връзка между това коя кръвна група сме, и оказва ли това влияние дали в някой етап от живота си ще се разболеем от болести като холера и малария?

Определено може да се твърди, че кръвната група оказва влияние върху здравословното състояние, и най-вече върху предразположеността ни към по-сериозни болести, като по-горе изброените.

Кръвната група, например, има връзка с развитието на Алцхаймер. Учените вече са установили връзки между кръвната група и здравето на съдовете. Например, след няколко проведени изследвания, стана ясно, че хора с кръвна група О имат по-малък риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания, но пък при тях може да се наблюдава увеличение на риска от загуба на паметта и деменция в по-късен етап от живота.

Изследвания за влиянието на кръвната група върху честотата на мозъчния инсулт са правени в Харвардската болница „Брайъм“. В продължение на 20 години нейни специалисти са анализирали данни за състоянието на повече от 20 000 пациенти на различна възраст от двата пола. Било установено, че вероятността от инсулт е повишена със 17% при жените от кръвна група В. Но такава тенденция не била наблюдавана при мъжете от същата кръвна група. За представителите на кръвна група АВ от двата пола рискът от инсулт бил повишен с 29%. Най-малко уязвими се оказали хората от групите 0 и А.

Хората с кръвна група А са застрашени от рак на стомаха. При тях има 20 процента по-голям шанс за развитие на този вид онкологично заболяване, в сравнение с хората с кръвни групи O и B, според шведско изследване от 2010 година и потвърденно от Каролинския институт. Тези хора може да са по-уязвими и заради други рискови фактори като например цигари и алкохол, пише DailyMail.co.uk.

В същото време, хората с нулева кръвна група имат повишен риск от язва на стомаха, защото са по-податливи на бактерията Helicobacter pylori, която причиняват стомашни язви.

При нездравословен живот обаче никой не е застрахован от инсулт, рак на стомаха, язва, анемия, алергия или друга сериозна болест.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *