Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПРОКТИС-М / PROKTIS-M

Съдържа пропилен гликол, бял вазелин, вазелиново масло, полидоканол, фитозоми есцин бета-ситостерол, фитозоми глициризинова киселина, бутил хидрокситолуен, изопропил парабен, изобутил парабен, бутил парабен, натриева сол на хиалуроновата киселина

Предназначение

проктис-м
Проктис-М може да облекчи неприятната симптоматика при хемороиди, анални фисури и още подобни проблеми

ПРОКТИС-М e унгвент/маз за ректално приложение. Препоръчва се за терапия на вътрешни и външни хемороиди, като съдейства за ограничаване на възпалението и отока, за неутрализиране на болката. Продуктът е подходящ при анални рагади и фисури, при перианални фистули, при проктити. Използва се също след проктологични операции за подкрепа на възстановителните процеси в тъканите на третираната зона.

Как се приема

ПРОКТИС-М е лекарствен продукт за локално външно приложение. Мазта се нанася на тънък слой върху проблемните точки два пъти дневно – сутрин и вечер, по възможност след изхождане и след грижливо измиване на аналната област. Продължителността на терапията се определя от лекуващия.

При третиране на вътрешни хемороиди се използва специален апликатор, с който е комплектован продуктът. Приспособлението е за индивидуална употреба.

Продуктът не съдържа кортикостероиди и лидокаин!

Възможни нежелани ефекти

Продължителното лечение с този продукт може да провокира реакции на свръхчувствителност, което е причина за прекратяване на приложението.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПРОКТИС-М се понася принципно добре, но при алергия към някой от компонентите не може да се прилага.

Липсват изследвания за безопасност на продукта при бременност и кърмене. Решение за прилагането му може да се вземе от лекуващия след оценка на възможните рискове.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ПРОКТИС-М, които вредят на потребителя. Преди прилагане се консултирайте със специалист.

Усреднена цена в аптеките – 19.50 лв за опаковка от 30 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *