Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да използваме топка за тенис за облекчаване на болката? /ВИДЕО/

С топка за тенис може ефикасно да облекчите болка в седалищния нерв. И не само!

топка тенис Седалищният нерв е най-големият нерв в тялото ни. Той започва в долната част на гърба и продължава до седалищния мускул и надолу към крака. Седалищната болка (ишиас) се причинява от компресия или възпаление на седалищния нерв.

Трябва да се има предвид, че седалищната болка сама по себе си не е заболяване или разстройство. Тази болка по-скоро е симптом на друг проблем, включващ възпаление на нерва, като дискова херния, дегенеративни заболявания или стесняване на гръбначния канал.

Терапия с топка за тенис за овладяване на болката в седалищния нерв

Обичайните места, където се усещат болките от седалищния нерв, са: в долната част на тялото и обратно към седалището, задната част на бедрото и петата. Освен болка, може да почувствате изтръпване или слабост в тези области.

седалищен нерв
Седалищен нерв

Терапията за овладяване на болката в седалищния нерв използва принципите на масаж, акупресура и рефлексотерапия, които помагат за облекчаване на болки в мускулите и мускулното напрежение. В случай на седалищна болка, топката за тенис има за цел да лекува така наречения „пириформис синдром“, мускул, който се намира в близост до седалищния нерв.

Топката за тенис се използва като преса, която задейства определени точки в този мускул, намалява напрежението и твърдостта, подобрява мобилността и подобрява циркулацията на кръвта в района на болката и възпалението.

Терапията с топка за тенис е добро средство за обезболяване и превенция на болката не само при ишиас, но също така и за болки в гърба. Топката за тенис действа като заместител на масаж, който помага за намаляване на напрежението в мускулите и осигурява облекчение от болките в кръста.

Предимството на тази терапия е, че това е евтин и прост метод, който може да бъде направен в уюта на вашия дом.

ВАЖНО!

Ако болката е в резултат от притискане на нерв, трябва да се избегне поставянето на топка за тенис в близост до притиснатия нерв, за да се намали рискът от по-нататъшно увреждане.

Можете да използвате една или повече топки за тенис, в зависимост от вашето ниво на болка и способността да балансирате. Докато седите или лежите на пода, поставете топката за тенис под мускулите си, където изпитвате болката. Ако използвате една топка, тя ще прилага по-голям натиск върху областта, и може да причини болка от натиска. При използването на две или няколко топки, натиска се осъществява върху по-голяма област. Това, от една страна, облекчава състоянието, но от друга – може да е причина за допълнителни болки в началото.

Използвайте умерено количество сила, за да компресирате всяко болезнено място за 15 до 20 секунди, преди да се преместите към следващото. Можете също така да търкаляте топката назад и напред с нежни движения. Гледайте видеото, в което са показани различни техники за натиск на болезнените места.

Винаги е добра практика да се консултирайте с вашия лекар за състоянието ви преди да започнете терапията с топка за тенис, за да разберете дали има някакви ограничения за прилагането ѝ, свързани с вашето състояние.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *