Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ваксината против малария убива тумори

Ваксината против малария убива раковите клетки
Ваксината против малария убива раковите клетки

Група датски учени, установяват , че ваксината срещу малария има неочакван страничен ефект да убива туморите.

Маларията е болест, предавана по кръвен път. Той се разпространява сред хората от ухапване от комари, а според УНИЦЕФ, убива до един милион души всяка година. Маларията е особено опасна за бременни жени, тъй като паразитът може да атакува плацентата и да постави живота на детето в риск.

Датски учени от „University of Copenhagen“ в Дания, са се опитвали да намерят начин да  защитят бременните жени от паразита. Но изненадващо констатират,  че протеините на маларията могат да атакуват рака на същия принцип, благодарение на сходните характеристики между туморите и плацентата, а именно въглехидрат, който маларийният паразит използва, за да се прикрепи към плацентата при бременни жени, е подобен на този, открит в раковите клетки.

„Плацентата е орган, който в рамките на няколко месеца расте от само няколко клетки до орган с тегло приблизително 900 грама и предоставя на ембриона кислород и хранителни вещества в относително чужда среда“, казва професор Али Саланти и допълва: „Туморите правят същото – те растат агресивно в относително чужда среда „.

Изследователският екип възпроизвежда протеина, използван от маларийния паразит и добавят токсин. Комбинацията открива раковите клетки и ги убива, благодарение на освобождаването на токсина. След това откритие се правят изследвания съвместно с университета на Британска Колумбия във Ванкувър, Канада. Направените  тестове са върху лабораторни мишки, които са инжектирани с различни видове рак при човека.  Над 90 % от резултатите са ефективни и повлияват и унищожават различни проби от рак. Според учените тестовете върху хора могат да започнат най-рано след четири години, а пред тях стои въпросът дали човешкия организъм ще може да понесе необходимите дози без странични ефекти. Професор Саланти казва, че има място за оптимизъм, защото изглежда, че протеина се прикрепя към въглехидрата, който се среща само в плацентата и в раковите тумори, но за съжаление този метод няма да може да се използва при бременни жени, La valeur de Levitra sans ordonnance en pharmacie защото той ще атакува и плацентата, възприемайки я за тумор.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.