Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да използваме билките за лечение на диабет?

Важна роля за лечение на диабет играят билките. Понякога лечението единствено с билки и диета води до положителен резултат при диабет тип II. Но при по-тежко заболяване билковото лечение е само помощно средство.

Лечебни растения при диабет
Лечебни растения при диабет

Още преди 80 години ученият С. Голиб предположил, че ролята на инсулина при растенията също се изпълнява от определени вещества. Такива вещества са открити в шушулките на фасула, люцерната, орехите, глухарчето, боровинките и някои други растения. А стимулиращи производството на инсулин са някои подправки и сокове (напр. от картофи, зеле, ябълки, моркови, дрян). Списъкът продължава с много растения, като копривата, къпините, ягодите, офиката, шипката, овеса, малините – общо около 150 растения.

Ползите от билките пред синтетичните лекарства изглеждат очевидни: имат по-ниска токсичност и не се натрупват в организма.

Бихме искали да ви обърнем внимание на лечебните свойства на гулията – земна ябълка. Научните доказателства сочат, че тя съдържа инсулин-подобното вещество – инулин, който понижава кръвната захар. Гулиите могат да бъдат използвани сурови, пържени или варени. Необходимо е само да се вземе предвид, че това растение може понякога да причини чревни проблеми и не е желателно да се приема от хора с проблеми на щитовидната жлеза.

Предлагаме ви варианти за салати от билки:

  1. Живовляк листа – 60 грама, измиват се, подсушават се, нарязват се и се смесват с нарязан лук – 30 гр, чесън – 5 г, листа от коприва – 20 грама или на вкус, добавете сол и олио.
  2. Листа от медуница – 60 гр, измиват се, подсушават се, нарязват се и се смесват с нарязан лук – 30 гр, сол и растително масло на вкус.
  3. Пресни листа от  глухарче 100 грама се накисват в продължение на 30 минути в подсолена вода, след което ги нарежете ситно, добавете заквасена сметана или майонеза и сол на вкус.
  4. Листа от коприва 30 г, киселец 10 грама, 50 грама пресни листа от глухарче, нарежете на ситно след измиване и подсушаване. Смесете и добавете сол и олио.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *