Тази карта на корема показва от какво боледувате!

Болките в корема понякога са безобидни, но понякога са сигнал за сериозно заболяване. Идендифицирайки точното място на болката, можете да разберете от какво точно страдате. Разбира се, за категоричен резултат трябва да се консултирате с медицинско лице.

Невинаги силната болка в корема означава, че страдате от тежко заболяване. В същото време съвсем леките, но постоянни болки може да са сигнал за хронично заболяване, което трябва да се лекува.

Ако усещате една и съща болка повече от 2 седмици, задължително отидете на лекар! Другите случаи, при които не трябва да отлагате консултация, са продължителна подутост, повръщане, диария и кръв в изпражненията.

Можете да погледнете “картата”, която публикуваме, да намерите точното място на болката и да откриете причината.

карта на корема
Тази карта показва от какво боледувате

1. Ако болката е в областта на номер 1, вероятно имате жлъчни камъни. Възможно е също така да страдате от язва на стомаха или възпаление на панкреаса.

2. Ако сте посочили номер 2, значи страдате от някое от следните проблеми: язва на стомаха, киселини, лошо храносмилане, камъни в жлъчката, възпаление на панкреаса, епигастриума херния.

3. Номер 3 се отнася за хора с язва на стомаха или дванадесетопръстника, проблеми с панкреаса или запушване на жлъчните пътища.

4. Ако се избрали номер 4, почти сигурно е, че имате камъни в бъбреците. Вероятно е също така да страдате от възпаление на пикочните пътища, запек или лумбална херния.

5. Тук попадат проблемите с панкреаса, язва на стомаха, начален етап на апендицит, възпаление на дебелото или тънкото черво, болестта на Крон и умбиликална херния.

6. Болката в тази област сигнализира за бъбречни проблеми, запек, възпаление на дебелото черво или дивертикуларно заболяване.

7. Ако се оплакване от болки в областта на номер 7, вероятно страдате от запек, апендицит или гинекологичен проблем.

8. Тук попадат възпаление на пикочните пътища, апендицит и възпаление на дебелото черво.

9. Болката тук вероятно е заради дивертикуларно заболяване, гинекологични проблеми или ингвинална херния.

Оценете статията
Оценка 3.2 от 72 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Актуални промоции в lekuva.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.