ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 рецепти за изчистване на лимфата на св. Хилдегард – ПАЗИТЕЛКАТА НА ЖЕНСКОТО ЗДРАВЕ!

Света Хилдегард фон Бинген е писателка и мислителка от времето на Средновековието

хилдегард Тя е била монахиня, занимавала се е с композиране и е позната още като Рейнската Сибила. Света Хилдегард е мистик и немска абатиса. Наричат я пазителка на женското здраве, защото в четирите книги, които е написала, се засягат въпроси, свързани главно с психическото и физическо здраве на жените.

„Vitae meritorum“ (1150–1163 година) (Книга „за заслугите на живота“) и Liber divinorum operum“(1163 година) („Книга на божествените творби“) са теологически творби, посветени на човека като връх на божите творения.

В другите две книги – „Physica“ и „Causae et Curae“ (1150 година) подробно са описани целебните сили на различни природни обекти. Двете книги са популярни и до днес под общото заглавие „Liber subtilatum“ („Книга за тънкостите на разнообразната природа на нещата“). Философията на Хилдегард е доста прогресивна за мрачното Средновековие. Немската светица нито за миг не спира да вярва, че човекът е най-висшето божествено творение, и че всичко е създадено, за да му служи.

Преди да ви запознаем с рецептите на Хилдегард, трябва да отбележим още един важен факт – католическата църква я канонизира сравнително късно – през май 2012 година, когато папа Бенедикт XVI официално дава титлата „Учител на църквата“ и я канонизира. Сега името на Хилдегарда фон Бинген стои редом с имената на най-видни теолози и почитани светци. Това признание е важно, макар че хората векове наред я почитат като светица, и без благословията на папата.

Рецепта на св. Хилдегард за изчистване на лимфата

Преди всяко хранене в 1 чаша вода се слага щипка джинджифил и се изпива 30 мин. преди хранене. Курс -14 дни.

При чувство на отпадналост и липса на сила, както и при постоянно чувство на глад (по св. Хилдегарда)

Царевични връхчета /продават се в билковите аптеки/ се счукват в каменна купа /смилат се в кафемелачка/. Когато ви нападне гладът, изяжте 1 ч.л. от този прах 30 мин преди хранене. 15 минути след хранене вземете още 1 ч.л. смлени царевични връхчета. Курс на лечение – 3 пъти дневно в течение на 2 седмици, след това прекъсване от 14 дни. Курсът може да се повтори.

Рецепта на Хилдегард фон Бинген при метаболитен синдром

100 г магданоз се заливат с 1,5 – 2 л вряла вода, ври няколко минути, след което се добавя сокът на 1 лимон и 1 капка йод. Отварата се филтрира, налива се в бутилка и когато възникне чувство на жажда, се отпиват няколко глътки. Водният баланс в организма се регулира от магданозената отвара, а витаминният – от лимона.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “3 рецепти за изчистване на лимфата на св. Хилдегард – ПАЗИТЕЛКАТА НА ЖЕНСКОТО ЗДРАВЕ!

  1. Людмил Савов каза:

    Каде бих могъл да намеря книгата на монахинята-„“ Либер Субтилантум „“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *