Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 неща, които никога не трябва да бъдат споделяни!

Със сигурност на всеки се е случвало да преотстъпи една-две от тези вещи, или пък да ползва „за малко“ някоя от тях

noktorezachka Трябва да сте наясно, че някои от тези безобидни неща могат да причинят непоправими щети на тялото и здравето! Дори и да сте напълно сигурни в човека, който ви ги дава назаем, пак трябва да имате едно на ум.

Предлагаме ви списък на неща, които са опасни за съвместно ползване.

1. Сапун

След всяка употреба, сапунът е населен с различни микроорганизми. Някои от тях могат да причинят инфекциозни сериозни заболявания.

2. Кърпа

Кърпите са благодатна почва за развитието на бактерии. Използването кърпа от двама може да предизвика кожни заболявания и гъбични инфекции.

3. Балсам за устни

Дори ако не е видно, че някой има кожно заболяване, съществува голяма вероятност за предаване на нещо толкова неприятно, като херпес, например. Над устата са кръвоносните съдове, които са силно податливи на различни микроби.

4. Слушалки

Тe предизвикват безобиден бактериален растеж в ушите. Използването на чужди слушалки е причина за натрупването на ушна кал, и освен това предизвикат различни възпаления.

5. Обувки

Особено обувките, носени без чорапи, могат да бъде източник на гъбични инфекции. Това е личен елемент от облеклото, който не трябва да бъде споделян дори с близък приятел.

6. Обеци

Обеците могат да гъмжат от микроби, които се предават чрез кръвта. Ако все пак решите да носите нечии обици, направете една дезинфекция със спирт. Същото важи и за обиците, които купувате от магазина.

7. Пемза за крака

Тя е идеална за съхраняване на различни бактерии и мъртва кожа. От вече ползвана пемза може да пипнете дори и брадавици.

8. Машинка за подстригване

Машинката трябва да бъде дезинфекцирана преди употреба, в противен случай може да предизвика фоликулит или акне.

9. Нокторезачка

Между пръстите на човек може да се крият гъбична инфекция и кондиломи, които лесно се предават чрез инструменти за педикюр.

10. Кремове в буркани

Когато човек поставя пръстите си в крема, бактериите се разпространяват из целия буркан. В резултат на това другото лице, което използва същия крем може да получите обрив.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *