Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Физическата активност пази от 5 вида рак

Ракът се причинява от сложна плетеница от фактори

gradinarstwo Някои са генетични, други са в околната среда, трети зависят от начина на живот.
Науката е установила, че физическата активност предпазва от рак и засега го е доказала за следните 5 вида:

Рак на маточната шийка

Има обратно пропорционална зависимост между този вид рак и физическото натоварване. Близо 20 изследвания установяват, че то намалява риска с поне 20%. Ако е интензивно, рискът спада с 40%. Смята се, че това се дължи на повишеното ниво на хормона естроген.

НАЙ-ДОБРОТО СРЕДСТВО ЗА ПРЕВЕНЦИЯ И ЛЕЧЕНИЕ НА РАК – ИСТИНСКИЯТ ВИТАМИН В17 Е ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ. ПОРЪЧАЙТЕ ТУК

Рак на дебелото черво

Тази есен нов доклад обобщи резултатите от изследвания през последните 20 години на рака на дебелото черво. „Липсата на физическа активност и в по-малка степен затлъстяването са най-важните рискови фактори за този вид рак“, сочи докладът.

Рак на простата

Тъй като този вид рак е най-разпространеният при мъжете, той е обект на много изследвания. При обобщаването им се оказва, че тренировките са най-доброто средство за предпазване от него.
Тренировките свалят риска от този вид рак с цели 25%, пише „Живот без рак“. Те забавят появата на тумори в гърдата дори при носителките на гена BRCA-1, който ги прави уязвими по наследство.

Рак на белия дроб

Този вид рак е с много висока смъртност по света. Физическите натоварвания предпазват от него, тъй като разгръщат белите дробове, променят нивата на растежните фактори и влияят на гените.

Рак на матката

Предотвратява се дори от минимална физическа активност като шетането вкъщи и градинарството. И обратно – „заседяването повишава риска, тъй като гинекологичните видове рак имат силно изразена хормонална етиология“, се казва в доклад от 2011 г.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *